Pavol Hrabovský Kultúra

Oteckovia, Richard Müller a Popradské kultúrne leto: TOP udalosti na víkend v Poprade

Leto v Poprade prichádza s množstvom udalostí, s ktorými si môžete spríjemniť horúci víkend. Vidíte to na koncert, či film pod holým nebom? Inšpirujte sa redakčným výberom!

Ilustračný obrázok k článku Oteckovia, Richard Müller a Popradské kultúrne leto: TOP udalosti na víkend v Poprade
Zdroj: TV Markíza

Kultúra v Poprade naberá na obrátkach. Môže zato hlavne festival Popradské kultúrne leto, ktorý začína už tento piatok. V rámci neho sa môžete tešiť na množstvo vystúpení a filmov, ktoré zaujmú každú vekovú kategóriu.

Richard Müller

25. júna o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Popradské kultúrne leto odštartuje koncertom jedinečného Richard Müllera. Už tento piatok sa Popradčanom prestaví priamo na popradskom námestí, a to úplne zadarmo! Tešiť sa môžete na nadčasové hity, skvelú atmosféru a príjemný večer v srdci Popradu. Nenechajte si ujsť koncert v podaní jednej z najväčších ikon slovenskej hudby.

O zlatej rybke

26. júna o 10:00 hod., Námestie sv. Egídia

Soboty budú v rámci Popradského kultúrneho leta patriť hlavne tým najmenším. Tých čaká množstvo rozprávok, ktoré si budú môcť vychutnať v medzikostolí na námestí. Predstavenie O zlatej rybke otvára rozprávkové soboty pre malých aj veľkých. Nenechajte si ujsť pekný príbeh v skvelom prevedení divadla Portál.

Luca

26. a 27. júna o 16:45 hod., Kino Tatran

Protipandemické opatrenia sa našťastie zmiernili a kiná môžu opäť otvoriť svoje dvere. Kino Taran si tento víkend pripravilo predstavenie pre celú rodinu. Luca a jeho najlepší kamarát Alberto si užívajú leto plné zmrzliny, cestovín a dlhých jázd skútrom. Všetka zábava je však zatienená tajomstvom! Obaja sú morské príšerky z iného sveta, ktorý sa nachádza pod hladinou mora! Ako dopadnú ich bláznivé dobrodružstvá?

Román pre pokročilých

26. júna o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Na festivale rozhodne nesmú chýbať filmy, ktoré sa budú premietať priamo na námestí. Prvou z nich bude česká komédia – Román pre pokročilých. Hrdina príbehu Rudolf je nútený opustiť prepych veľkomesta a presťahovať sa do vidieckeho hotela. Ten vlastní so svojim bratrancom Arnoštom. Rudolf je rozvedený muž, ktorý rozmýšľa nad tým, žeby sa konečne usadil. Na druhej strane mu však vyhovuje voľnosť, ktorú na vidieku zažíva, hlavne vďaka sukničkárovi Arnoštovi. Nájde Rudolf lásku, ktorá vydrží až naveky?

Jaroslav Dvorský a Tatiana Paľovčíková

27. júna o 15:00 hod., Námestie sv. Egídia

Kultúrne nedele dostali prezývku promenádne. Tešiť sa môžete na množstvo interpretov, ktorí vystúpia so svojím bohatým repertoárom. Ako prví účinkujúci sa vám predstavia Jaroslav Dvorský a Tatiana Paľovčíková spolu s klavírnym sprievodom v podaní Daniela Motyku.

Nenechajte si ujsť ani tieto udalosti, za bránami Popradu

Autogramiáda: Oteckovia na Veži snov

26. júna od 14:00 – 18:00 hod., Štrbské Pleso

27. júna od 10:00 – 15:00 hod., Štrbské Pleso

Obľúbení hrdinovia z televíznych obrazoviek zavítajú do Tatier! Príď si aj ty po podpis od hercov zo seriálu Oteckovia a uchmatni svoju šancu na výhru pobytu v Tatrách – a to pre celú svoju rodinu! Hraj hru Tower Dash v aplikácii Tatras Tower. Len najvyššie skóre vyhráva. Neváhajte a užite si príjemný víkend v nádhernom prostredí Štrbského Plesa.

Otvorenie leta vo Svite

26. júna od 13:00 hod., areál BK Iskra Aréna, Svit

Mesto Svit si pre vás pripravilo bohaté otvorenie leta! Čaká vás množstvo interpretov ako: Dychová hudba Sviťanka, Divadlo Actores, FS Jánošík a FS Jánošík Senior, Eva Máziková, či skupina Shock Band. Okrem nich uvidíte aj to najlepšie z tanca ZŠ a ZUŠ, či vystúpenie bubeníckej skupiny Batida.

Víkend otvorených parkov a záhrad

25. – 27 júna, Slovensko

Parky a záhrady sú už neodmysliteľne spájané s rekreáciou, či relaxom. Trinásty ročník tohto podujatia vám chce znova priblížiť krásu a význam týchto miest. Záhrady a parky, ktoré sa do podujatia zapojili, si pre vás pripravili zaujímavý program spojený s príjemnou rekreáciou teľa i duše.

Celý program víkendu nájdete na TU.

Práve botanická záhrada v Tatranskej Lomnici je jednou z tých, ktoré čakajú na váš príchod. Čaká vás ukážka pikírovania rastlín, tvorivé dieľne, spolu so komentovanou prehliadkou. To všetko od 25. – 26. júna. Nemusíte sa však obávať! Množstvo parkov a záhrad vám poskytne bohatý program počas celého víkendu.

Kus histórie znova na koľajniciach! Ako dopadla prvá tohtoročná jazda električky Kométa? To môžete vidieť v priloženej galérií.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Prvá tohtoročná jazda historickej električky Kométa
9
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Správy z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM