Barbara Dallosová Rôzne

Oteplenie zasiahlo aj naše veľhory: Ovplyvní počasie festival Tatry Ice Master?

Aj Vysoké Tatry a okolie zasiahlo oteplenie. V našich veľhorách je však naplánovaný trojdňový festival Tatry Ice Master. Bude mať na túto veľkú akciu vplyv vládnuce počasie?

Ilustračný obrázok k článku Oteplenie zasiahlo aj naše veľhory: Ovplyvní počasie festival Tatry Ice Master?
Zdroj: TASR

Máme pre vás dobrú správu. Oteplenie, ktoré zasiahlo aj región Vysokých Tatier, by nemalo ovplyvniť trojdňový festival Tatry Ice Master, ktorý sa v piatok 29. januára začne na Hrebienku. Potvrdila to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská s tým, že 45 ton ľadu, z ktorého budú sochári tvoriť ľadové sochy, priviezli do Tatier v stredu (27.1.) a uskladnili ho v Tatranskom ľadovom dóme, kde je chladenie.

Počasie ich skúša

,,Už dnes má podľa našich informácií teplota trošku klesnúť, veríme, že sa ochladí aj počas víkendu. Sochári budú mať podmienky o dosť náročnejšie, ak budú teploty nad nulou, ale veríme, že sa s tým popasujú. Podujatie sa určite uskutoční, momentálne finišujeme s prípravou areálu, aby bolo v piatok všetko pripravené na nápor turistov. Minulý rok ich prišlo asi 19 000, bolo to o dosť menej ako rok predtým, čo ovplyvnila predovšetkým snehová kalamita. Z roka na rok nás to počasie skúša, my však veríme, že to zvládneme a podujatie prebehne tak, ako má,“ konštatovala Maťašovská.

Čo všetko budete môcť na Hrebienku vidieť sa dočítate tu:
Tešte sa na víkend: Už od piatku si môžete pozrieť ľadové sochy na Hrebienku

Tu nájdete sprievodný kultúrny program Tatry Ice Master:
Chystáte sa na Hrebienok? Takýto sprievodný program vás tam čaká

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM