Martin Sýkora Futbal

Po odchode z Poľska je z neho hrdý "koňar": Kanonier Kubus v základe

Odchod Lukáša Kubusa z Popradu do druholigového Plocku mal byť posunom v kariére podtatranského futbalistu. Po roku za Tatrami sa upísal prešovským "koňarom".

Ilustračný obrázok k článku Po odchode z Poľska je z neho hrdý "koňar": Kanonier Kubus v základe
Zdroj: Dnes24.sk

V súťažnom ročníku 2014/2015 bol s 15 gólmi Lukáš Kubus piatym najlepším strelcom druhej najvyššej slovenskej súťaže v drese FK Poprad. Rýchlosť, dravosť a zdravá drzosť ho predurčovali k streleckým schopnostiam. Kubus naposledy pôsobil v poľskom klube Wisla Plock, nastúpil v ôsmich stretnutiach (siedmich ligových a jednom pohárovom) a zaznamenal jednu asistenciu. Lukáš potreboval pravidelne hrávať, preto neváhal nad ponukou nováčika najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

PREČÍTAJTE SI AJ: Žolík z lavičky opäť rozhodol: FK s vytrápeným ale zaslúženým víťazstvom

Rýchly prestup a oddych doma

„Môj prestup do Prešova sa zomlel na poslednú chvíľu. Do Prešova som prišiel týždeň aj pol pred začiatkom ligy. Toto rozhodnutie neľutujem. Sme tam skvelá partia. Verím, že sa s Prešovom zachránime,“ povedal Kubus, ktorý využil reprezentačnú ligovú prestávku a prišiel sa pozrieť na zápas FK Poprad, ktorý doma zdolali Rimavskú Sobotu 2:0.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pred pol rokom strieľal na popradskú bránu: Dnes sa trafil do vlastných

Popradský útočník sa rád vracia domov. Pod Tatrami má svoje futbalové korene. „Poprad je môj materský klub. Vždy sa teším, keď môžem prísť do domáceho prostredia medzi svojich. Snažím sa teraz využiť každú chvíľu na oddych, jesenná časť je veľmi dlhá,“ vysvetlila prešovská ofenzívna posila.

Byť v základe a spokojný

Kubusovi sa aj vďaka rýchlemu prestupu ušlo miesto na lavičke náhradníkov. Lukáš trpezlivo čakal na svoju šancu a tá prišla. „Posledné kolá už hrávam od začiatku, teším sa, že mám dôveru trénera. Doma hráme kvalitné zápasy, len nám chýba finálna fáza, keď nevieme streliť gól. Ale mužstvo aj trénera máme veľmi dobrých,“ dodal Kubus, pre ktorého je to prvá miestenka v najvyššej futbalovej súťaži. Doteraz obliekal len druholigové dresy

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradčania letia na víťaznej vlne: Futbalisti Hanisky prehrali rozdielom triedy

„Nekládol som si žiadne ciele. V každom zápase sa snažím podávať čo najlepšie výkony a čo najviac hrávať – to je teraz pre mňa najdôležitejšie,“ uzavrel popradský futbalista, ktorý sa na trávniku predstaví v drese Prešova, keď „koňare“ budú v 8. kole slovenskej najvyššej futbalovej súťaže hostiť na domácom trávniku Podbrezovú.

Lukáš Kubus v Poprade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM