Monika Vengrínová Rôzne Rôzne

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Poprad rozžiari vianočnou atmosférou!

V televízii sa naplno rozbehli vianočné reklamy a v obchodoch si už môžeme vyberať z množstva druhov salóniek či kolekcií. A čochvíľa začne sviatočnou atmosférou dýchať aj naše mesto. Zisťovali sme, kedy sa začne s inštaláciou vianočnej výzdoby i to, kedy sa naplno rozžiari.

Ilustračný obrázok k článku Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Poprad rozžiari vianočnou atmosférou!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Do Vianoc síce ešte ostáva mesiac a pol, ale tak, ako to býva zvykom s inštaláciou vianočnej výzdoby, ktorá k najkrajším sviatkom roka neodmysliteľne patrí, sa začína o čosi skôr. Podľa informácií z radnice sa tak s inštaláciou začne približne tri týždne pred Mikulášom.

Aj tento rok sa, podľa hovorcu mesta, môžeme tešiť na veľkého anjela v strede veľkej kruhovej križovatky, ktorý je už neodmysliteľnou a nádhernou súčasťou popradskej vianočnej výzdoby. To, či ho však tento rok dovezú alebo priletí, je zatiaľ v štádiu riešenia.

Okrem anjela budú inštalované aj ďalšie, už tradičné, prvky výzdoby, a to sviečky na kruháči pri hoteli Poprad, kométa na kruháči na križovatke na sídlisku Juh i Betlehem pred okresným súdom. Chýbať nebude ani vianočná guľa, hviedzna brána a vločky v parku na Námestí sv. Egídia. Hviezdne nebo sa opäť rozžiari na Ul. 1.mája a girlandy na námestí.

Novinkou budú svetelné reťaze v korunách desiatich stromov na Mnoheľovej ulici a tešiť sa môžeme i na vstupnú bránu pred OC Fórum a klasický vianočných strom vedľa fontány na popradskom námestí.

„Na nákup nových prvkov bolo mestským zastupiteľstvom schválených 20 000 eur, ďalších približne 30 000 eur z bežných výdavkov bude stáť montáž a demontáž. Presnú výšku nákladov však budeme vedieť až po presnom zúčtovaní v budúcom roku,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Vianočnú výzdobu rozsvieti Mikuláš 4.decembra. A keďže vianočná výzdoba Popradu patrí medzi najkrajšie a je veľkým lákadlom aj pre zahraničných návštevníkov nášho mesta, ako hovorca dodal, svietiť bude minimálne do 14.januára, teda do Nového roka podľa juliánskeho kalendára.

Môže vás zaujímať:

Vianočná výzdoba v Poprade? Novinka týkajúca sa svetelnej hviezdnej brány a aj vyzdobenie ďalších stromov!

V meste sa pracuje na pláne rozvoja na najbližších 25 rokov: Sledujte, s akým Popradom vízia počíta!

Popradčania môžu bezplatne využívať služby mediátora: Čo všetko majú takýmto spôsobom možnosť riešiť?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM