Monika Gécziová Rôzne

Podpora aktívnych východniarov: Ak máte dobrý nápad ako tu zlepšiť život, zapojte sa do výzvy

Nápady v oblasti zdravého životného štýlu a zmysluplného trávenia voľného času dostanú zelenú. V rámci výzvy programu Máme radi východ, môžu aktívni východniari získať finančnú podporu. Prečítajte si podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Podpora aktívnych východniarov: Ak máte dobrý nápad ako tu zlepšiť život, zapojte sa do výzvy
Zdroj: TASR

Karpatská nadácia otvára deviatu výzvu Fondu Karpatskej vandrovky Máme radi východ, ktorej cieľom je podporiť aktívnych východniarov a ich dobré nápady. „V tejto výzve sa zameriavame na zdravý životný štýl a zmysluplné trávenie voľného času,“ upresnil PR manažér Karpatskej nadácie Jan Melikant s tým, že vo výzve sa medzi úspešných žiadateľov rozdelí 10 700 eur.

Tie darovali vandrovníci v rámci deviateho ročníka Karpatskej vandrovky, ktorá sa konala 22. septembra minulého roka. „Trasa po hrebeni Volovských vrchov dlhá 50 kilometrov preverila silu a kondíciu 107 vandrovníkov, ktorí darovali do Fondu Karpatskej vandrovky 10 700 eur,“ uviedol Melikant a dodal, že vandrovku v minulom roku podporili piati individuálni darcovia.

„Cieľom výzvy programu Máme radi východ je podporiť projekty v našom regióne, ktoré prispejú k ozdraveniu životného štýlu a k športovému vyžitiu, k stretávaniu sa ľudí a k aktívnemu tráveniu voľného času a k rozvoju nekomerčnej kultúry a tvorivosti,“ vysvetlil Melikant.

Žiadosť o podporu svojho projektu môžu podať občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a neinvestičné fondy z Prešovského a Košického kraja, pričom maximálna výška grantu na jeden projekt je 2 500 eur a projekty musia byť zrealizované v období od 1. júla a do 31. decembra tohto roka.

Žiadosť o finančnú podporu môžu záujemcovia podať online na adrese granty.karpat­skanadacia.sk a to do polnoci pondelka 15. apríla tohto roka.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM