Peter Handzuš Futbal Šport

Podtatranské derby vo Svite: Po zápase spokojnejší domáci futbalisti

V dohrávanom 2. kole 4. ligy Sever sa v podtatranskom derby zápase stretli tímy FK Svit a FK Poprad B.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranské derby vo Svite: Po zápase spokojnejší domáci futbalisti
43
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Futbalisti FK Svit nastúpili v stredu na zápas dohrávaného druhého kola proti favoritovi súťaže FK Poprad B. Aj keď sa lopta viac pohybovala v blízkosti šestnásky Svitu, domáci bojovali a tlaku Popradu odolávali až do 67. minúty, keď strelil úvodný gól zápasu Róbert Ujčík. S pribúdajúcim časom druhého polčasu sa čoraz častejšie do šancí dostávali aj hráči FK Svit a Poprad vyhrával len desať minút. V 77. minúte vyrovnal na 1:1 domáci Dávid Weiss. Domáci fanúšikovia s napätím odrátavali zvyšné minúty zápasu, v ktorom sa nakoniec zrodila remíza Svitu a popradského „Béčka“ 1:1.

Foto: Peter Handzuš

Stanislav Koch, tréner FK Poprad: “Chceli sme vyhrať, žial sa nám to nepodarilo. Súper svojou bojovnosťou eliminoval naše prednosti a my sme sa nevedeli strelecky presadiť. Keď sme viedli 1:0, urobili sme hrubú chybu v strede obrany a to domáci využili. My sme už nemali na to, aby sme zápas otočili. Domáci si za snahu bod zaslúžili. My sme nehrali podľa naších predstáv a preto zápas skončil 1:1.”

Milan Jambor, tréner FK Svit: “Pred zápasom by sme remízu brali, pretože Poprad bol favoritom nielen tohoto stretnutia, ale celej súťaže. Môže si doplňovať káder z “Áčka” a vidno, že kvalita hráčov je vyššia, ako je kvalita tejto súťaže. My sme veľmi radi za tento bod. Naši chlapci vydali na trávniku v rámci svojich možností všetko, bojovali až do poslednej minúty. Samozrejme tam boli nejaké nedostatky, ale dnes to bojovnosťou vynahradili a patrí im moje poďakovanie.”

FK Svit – FK Poprad B 1:1 (0:0)
Góly: Weiss – Ujčík
ŽK: Guziar, Starinský, Weiss – M. Tropp, J. Tropp, Alexy

FK Svit: Marušák – Tvaružek, Joppa, Starinský, Chyba, Monka, Miženko, Guziar, Weiss, Jambor, Sabo (89’ Gallo)

FK Poprad B: Malec – Gajan, Richtarčík (75’ Dragoš), J. Tropp, Lungu, M. Tropp, Kačmarčík (60’ Vernarec), Maťaš (69’ Chromčo), Urbanič (60’ Alexy), Ujčík, Mičko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM