Dominika Pacigová Šport

Úspešná cyklistická sezóna: CK Energia Svit oslavuje medailové umiestnenia

Členovia Cyklistického klubu Energia Svit majú leto nabité pretekmi. Na konto si každý víkend pripíšu nejeden úspech.

Ilustračný obrázok k článku Úspešná cyklistická sezóna: CK Energia Svit oslavuje medailové umiestnenia
7
Galéria
Zdroj: Archív CK Energia Svit

Sezóna je v plnom prúde a cyklisti zo Svitu bojujú o umiestnenia v rôznych kútoch Slovenska. Mnohokrát ich potrápi nepriaznivé počasie či náročnosť trate. To ich však nezastaví a tešia sa z dosiahnutých výsledkov.

Úspešné mesiace

Na 6. ročníku Spišských 333 EXTREME si Natália Benková, ktorá absolvovala 111 km dlhú trať, vybojovala v kategórii žien tretie miesto. „Rozhodovala som sa niekoľko mesiacov, či sa zúčastním týchto pretekov. Hlavné slovo však padlo deň pred štartom. Moje rozhodnutie sprevádzali obavy z možných technických či zdravotných problémov. Keďže mi počas pretekov prestala fungovať aj GPS navigácia, bola som odkázaná na značenie trate, ktoré nebolo až tak výrazné,“ skonštatovala s tým, že verí, že sa jej do budúceho roka podarí zlepšiť si čas. Absolútnym víťazom 333 km dlhej trate sa stal Peter Benko.

„Spolu s Horalom, na ktorom som zatiaľ nevynechal ani jeden ročník, ide o moje najobľúbenejšie preteky,“ prezradil.

Posledný júlový víkend absolvovali preteky v Stupave. Darilo sa Diane Cetlovej i Natálii Benkovej. O týždeň neskôr sa cyklisti predstavili na Donovalskom drapáku. „Išlo o náročné preteky, nakoľko sa tam nachádza mnoho kopcov. Bolo aj neskutočne horúco,“ vysvetlila členka CK Energia Svit Diana Cetlová, ktorá si vybojovala 3. miesto v kategórii žien a dodala, že s rovnakým umiestnením v kategórii mužov odchádzal aj predseda klubu Ján Niedoba.

Zdroj: Archív CK Energia Svit

Obľúbené cyklistické podujatie

Viac ako 20 členov klubu sa postavilo na štart obľúbeného a populárneho cyklomaratónu Horal. Odniesli si krásne umiestnenia a získali aj titul Najpomalší tím. „Dá sa povedať, že čím viac ľudí z jedného klubu sa prihlási, tým je väčšia šanca, že získajú toto ocenenie. Najpomalším tímom sme každý rok, keďže sme domáci a je nás najviac,“ uviedla Cetlová.

„Mnohí z nás si zvolili dlhšiu trať ako zvyčajne, pretože podmienky poznáme. Domáci nás vítajú v cieli, atmosféra je každý rok úžasná,“ dodala.

Ďalší víkend sa niesol v duchu pretekov v Granč Petrovciach. V kategórii žien obsadila bronzovú priečku Diana Cetlová. Darilo sa jej i na najstaršom MTB maratóne na Slovensku, kde triumfovala na 41 km dlhej trati. V najbližších týždňoch čaká cyklistov dôležitý šampionát. „Hneď začiatkom septembra sa predstavíme na pretekoch v Košiciach, ktoré sú zároveň majstrovstvami Slovenska. Veríme, že si odnesieme nejaké medaily,“ uzavrela Cetlová.

Výsledky:

Spišských 333 EXTREME:
Peter Benko – 1.miesto, absolútny víťaz, 333 km
Natália Benková – 3.miesto, ženy, 111 km

Škoda Stupava Trophy:
Natália Benková – 2.miesto, juniorky, 43km
Diana Cetlová – 2.miesto, ženy, 43km

Donovalský drapák:
Diana Cetlová – 3.miesto, ženy, 25km
Ján Niedoba – 3.miesto, HM60 muži, 25km

Škoda Horal MTB maratón:
Peter Benko – 1.miesto, muži 40–49 rokov, 78 km
Juraj Cvaniga – 1.miesto, juniori, 28km
Natália Benková – 3.miesto, juniorky, 43km
Pavol Mucha – 3.miesto, muži od 19 rokov, 28km

Kráľovský MTB maratón:
Diana Cetlová – 3.miesto, ženy, 50km

Novodubnický maratón:
Diana Cetlová – 1.miesto, absolútny víťaz, ženy, 41 km

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM