Rôzne

Pomoc núdznym rodinám Prešovského kraja: Vznikla Nadácia pre rodinu

Sú situácie, kedy si človek sám pomôcť nevie, aj keby veľmi chcel. Pomocnú ruku pri riešení sociálnych krízových situácií odteraz môže podať aj Prešovský kraj prostredníctvom novovzniknutej nadácie.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc núdznym rodinám Prešovského kraja: Vznikla Nadácia pre rodinu
Zdroj: archív MC Mamy mamám

Prešovskej krajskej samospráve sú adresované rôzne žiadosti o poskytnutie pomoci pri riešení sociálnych krízových životných situácií. Zákon však na takýto druh pomoci nepamätá. A to bol impulz na vznik Nadácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre rodinu.

"Boli sme v situácii, že buď žiadateľom slušne odpovieme, že s nimi súcitíme, ale viac urobiť nemôžeme, alebo sme hľadali spoločne cestu a tá cesta je práve cez túto nadáciu,“ uviedol vedúci Odboru sociálnych vecí a rodiny PSK Pavel Slaninka.

Poslanci krajského parlamentu odsúhlasili vznik Nadácie pre rodinu na poslednom rokovaní v roku 2018. Otvorila sa tak cesta, ako pomôcť ľuďom, ktorí sa neočakávane ocitli v sociálnej núdzi alebo ich postihli závažné zdravotné problémy. "Napríklad je tam zdravotný problém a špeciálnu rehabilitáciu si zo svojho bežného rozpočtu nevedia zaplatiť. Vtedy sa môžu obrátiť na správnu radu nadácie,“ vysvetlil Slaninka s tým, že nadácia na úvod svojej činnosti disponuje sumou 20 tisíc eur.

"Podnikatelia, firmy, fyzické, právnické alebo aj súkromné osoby môžu prispieť do tejto sumy svojim vkladom, aby sme takto pomáhali rodinám v kraji,“ apeluje na nich predseda PSK Milan Majerský.

foto: ilustračné

Zdroj: Prešovský samosprávny kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM