Monika Vengrínová Šport

Poprad chce ešte viac vylepšiť vyhľadávanú atrakciu: U cyklistov i korčuliarov zavládne radosť!

Cyklochodník medzi Popradom a Svitom je jednou z najvyhľadávanejších atrakcii v regióne. Denne ho využívajú tisícky fanúšikov aktívneho životného štýlu. Popradská radnica preto začala pracovať na príprave cyklochodníka vedúcom po druhom brehu rieky.

Ilustračný obrázok k článku Poprad chce ešte viac vylepšiť vyhľadávanú atrakciu: U cyklistov i korčuliarov zavládne radosť!

V rámci dvojtýždňového monitoringu pred dvomi rokmi bolo na cyklochodníku zaznamenaných takmer 24 tisíc cyklistov a korčuliarov. Vybudovanie druhého by tak pomohlo rovnomerne rozdeliť zaťaženie tejto obľúbenej cyklotrasy. „Táto prvá etapa je najmä počas víkendov veľmi prehustená a myslím, že všetci by privítali, ak by sa cyklochodník zjednosmernil. Zároveň by sa jeden smer mohol aj rozdeliť pre cyklistov a korčuliarov,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Tak ako pri výstavbe jestvujúceho cyklochodníka, by aj výstavba na druhom brehu prebiehala podľa podobného modelu, čiže v úzkej súčinnosti so Svitom. „Mesto Svit vybudovalo svoju časť, my svoju, mali sme časť prostriedkov aj z európskych fondov, takže budeme sa snažiť zopakovať to v podobnom duchu,“ doplnil primátor Danko.

„Samozrejme, keď budeme spoločne žiadať naše štátne orgány a inštitúcie o pomoc, tak máme ďaleko väčšie vyhliadky získať nejaké peniaze, ako keď to robí niekto sám,“ vysvetlil primátor Svitu Rudolf Abrahám. Obaja primátori sa dohodli na tom, že poveria zodpovedných pracovníkov prípravou štúdie. „Bude potrebné spracovať projektovú dokumentáciu celej trasy, následne vybaviť príslušné povolenia a pripraviť stavbu do realizácie. Prebehli už aj prvé rokovania so Slovenským vodohospodárskym podnikom, na ktorých bola prisľúbená ústretovosť a užšia spolupráca,“ uzavrela Kristína Horáková z MsÚ v Poprade.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM