Simona Ivančáková Samospráva

Poprad dostal 293 pripomienok k zmene územného plánu: A nechýbajú ani odvážne návrhy!

V týchto dňoch samospráva vyhodnocuje pripomienky k zmene a doplnku územného plánu, ktoré ste mestu mohli v priebehu leta adresovať. Tie najlepšie budú zahrnuté do zmeny a doplnku územného plánu mesta Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Poprad dostal 293 pripomienok k zmene územného plánu: A nechýbajú ani odvážne návrhy!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Popradu svoje pripomienky predostreli vedeniu mesta počas 6 stretnutí s občanmi ešte v lete. „Mesto obdržalo spolu 293 pripomienok, medzi ktorými nechýbali ani odvážne návrhy a riešenia. Mnohé pripomienky sa opakovali, niektoré si však vzájomne odporovali. Pripomienky budú preto primerane zahrnuté do zmeny a doplnku územného plánu – Aktualizácie 2015,“ uviedol predseda Rady pre priestorové plánovanie mesta Poprad Martin Baloga.

Pripomienky boli vyhodnotené a spracované do správy o preskúmaní územného plánu. „V prípade akceptovania budú zahrnuté do zmeny a doplnku územného plánu s názvom Aktualizácia 2015 – v procese zmeny bude riešenie občanom predostreté a vysvetlené,“ doplnil Baloga. To sa udeje na spoločných stretnutiach, o ktorých budú občania vopred informovaní. Tam budú mať Popradčania zároveň nielen možnosť oboznámiť sa so zapracovaním pripomienok, ale budú mať aj možnosť samotné zapracovanie pripomienkovať.

„Zber pripomienok a požiadaviek pre Aktualizáciu 2015 bol uzavretý 31. augusta 2015. Aj po tomto termíne však prišli ďalšie požiadavky. Tie sa sústreďujú na Odbore urbanizmu a priestorového plánovania mesta Poprad a budú predmetom ďalšej zmeny a doplnku územného plánu. Mesto plánuje aktualizovať územný plán v pravidelných intervaloch,“ uzavrel 2. viceprimátor Pavol Gašper.

Čítajte tiež:

Radnica chce v Poprade zrekonštruovať celé námestie: Pohráva sa aj s myšlienkou vybudovať podzemné parkovisko!

Poprad predstavil víziu, môže sa stať inovátorom: Rozmýšľa sa aj o svetlách, s ktorými sa bude dať na diaľku komunikovať!

Vedenie Popradu to povedalo bez servítky: Čo sa v našom meste podarilo a čo naopak je smutné

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM