Monika Vengrínová Rôzne

Poprad si uctí pamiatku Svätého Otca: Pápežovi odhalíme tabuľu, mesto zaplavia tisíce katolíkov

Poprad očakáva účasť 3 až 5 tisíc mladých katolíkov zo Slovenska i zo zahraničia. Pri príležitosti Národného stretnutia mládeže P15 a 20. výročia návštevy svätého otca Jána Pavla II. v našom meste mu odhalia pamätnú tabuľu za účasti vysokých cirkevných hodnostárov.

Ilustračný obrázok k článku Poprad si uctí pamiatku Svätého Otca: Pápežovi odhalíme tabuľu, mesto zaplavia tisíce katolíkov
Zdroj: Webnoviny.sk

Národné stretnutie mládeže P15 (NSM P15) sa v Poprade uskutoční na prelome júla a augusta budúceho roka a Poprad zaplavia tisíce mladých katolíkov nielen zo Slovenska, ale i zo zahraničia. NSM je úzko spojené so Svetovými dňami mládeže, ktorých ideátorom bol práve Ján Pavol II., ktorý pred dvadsiatimi rokmi navštívil i Poprad.

Popradská samospráva pri tejto príležitosti prezentovala svoj zámer výroby pamätnej tabule s podobizňou Svätého Otca. Tá by mala byť osadená na budove Konkatedrály Sedembolestnej Panny Márie v Poprade a slávnostne odhalená práve počas NSM P15 za účasti významných cirkevných hodnostárov.

„Myslím si, že je to druhý dobrý nápad uctiť si pamiatku tohto veľkého človeka, ktorý toho pre svet urobil a stále robí veľmi veľa. Bolo by tiež pekné, keby na odhalenie prišiel aj človek, s ktorým Ján Pavol II. strávil najviac času, a tým je krakovský kardinál Dziwisz,“ uviedol popradský primátor Anton Danko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM