Ľubomír Hudačko Správy

Popradčania sú JEDNOTKY: Zabodovali na celoslovenskej súťaži a obsadili 1. miesto

V kategórii zvárania v ochrannej atmosfére taviacou sa elektródou, metóda zvárania 135, putovalo víťazstvo pod Vysoké Tatry, a to priamo do Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania sú JEDNOTKY: Zabodovali na celoslovenskej súťaži a obsadili 1. miesto
Zdroj: SOŠT Poprad

Stredné odborné učilište strojárske Tlmače bolo centrom celoslovenskej súťaže Mladý zvárač v priestoroch zváračskej školy Tatravagónky Tlmače. Dnes24.sk o tom informoval vyučujúci Martin Trajčík.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Súťaž otvorila riaditeľka školy Jana Mrázová, ktorá poďakovala prítomným za to, že prijali pozvanie a zúčastnili sa jedinečnej súťaže. Tá preverila praktickú zručnosť žiakov stredných odborných škôl z celého Slovenska. V kategórii zvárania v ochrannej atmosfére taviacou sa elektródou, metóda zvárania 135, putovalo víťazstvo pod Vysoké Tatry, a to priamo do Popradu,“ vysvetlil Trajčík.

Vyhral tretiak Patrik

Vo zváraní obsadila totiž 1. miesto Stredná odborná škola technická v Poprade v zastúpení Patrika Kubusa, žiaka 3. ročníka SOŠT. Na základe hodnotenia za zatvorenými dverami, kde nezávislí odborníci skontrolovali kvalitu a vzhľad zvarov, boli vyhlásené nasledovné výsledky:

Viac správ z Popradu:

Metóda zvárania 135 MAG:

  • 1. miesto: Patrik Kubus, SOŠ Technická Poprad (140 bodov)
  • 2. miesto: Vladimír Benka, Spojená škola Juraja Henischa Bardejov (125 bodov)
  • 3. miesto: Pavol Bartošík, SOŠ Technická Hlohovec (125 bodov)

„Najlepší súťažiaci si každoročne odnášajú hodnotné ceny, ktorými do súťaže prispievajú sponzori a partneri súťaže. Ale nie sú to len ceny, ktoré prilákajú každoročne množstvo súťažiacich,“ dodal na záver Trajčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM