Správy

Dostupnosť PIENAP-u v lete bude lepšia: Trasu posilnia špeciálne autobusové spojenia

Autobusy zároveň zabezpečujú nadväzné spojenie k cezhraničnému vlaku Beliansky expres, ktorý je prevádzkovaný medzi mestami Poprad a Muszyna.

Ilustračný obrázok k článku Dostupnosť PIENAP-u v lete bude lepšia: Trasu posilnia špeciálne autobusové spojenia
1
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Počas letných víkendov budú na trase Stará Ľubovňa – Červený Kláštor jazdiť špeciálne autobusové spojenia. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová uviedla, že od 2. júla do 4. septembra turistom zlepšia dostupnosť Pieninského národného parku (PIENAP).

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Posilnené autobusové spoje zabezpečia dopravu na trase Stará Ľubovňa – Hniezdne – Kamienka – Stráňany – Veľký Lipník – Haligovce – Červený Kláštor,“ konkretizovala s tým, že zo Starej Ľubovne budú vyrážať spoje v sobotu aj v nedeľu o 8.38 hod., 10.38 hod. a o 16.28 hod. Z Červeného Kláštora do Starej Ľubovne pôjdu o 9.20 hod., 11.20 hod. a 17.10 hod.

Nadväzné spojenie

„Z Červeného Kláštora k chate Pieniny v Lesnici pôjdu o 12.40 hod. a späť o 14.35 hod. Autobusy zároveň zabezpečujú nadväzné spojenie k cezhraničnému vlaku Beliansky expres, ktorý je prevádzkovaný medzi mestami Poprad a Muszyna od 4. júna,“ doplnila hovorkyňa. Cestovné poriadky je možné vyhľadať aj prostredníctvom webu www.cp.sk.

Posilnené spoje budú premávať vďaka spolupráci s Integrovaným dopravným systémom Východ a zmluvným autobusovým dopravcom Bus Karpaty. Cieľom je podľa Jeleňovej zlepšiť dostupnosť Pieninského národného parku pre turistov.

ilustračné foto

Objektívom: Špeciálne spoje do Pieninského parku
1
Galéria

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM