Simona Ivančáková Rôzne

Popradčania v týchto dňoch žijú korčuľovaním: Zimné radovánky na umelých plochách aj v prírode!

V Poprade akoby sa vrece roztrhlo s korčuliarmi. Obe ľadové plochy v týchto dňoch dostávajú poriadne zabrať. Denne sa na nich vystrieda aj tisícka korčuliarov.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania v týchto dňoch žijú korčuľovaním: Zimné radovánky na umelých plochách aj v prírode!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Mladí či starí, deti či seniori. V týchto dňoch nájdete na ľadovej ploche v Poprade nielen deti, ale aj ich rodičov či starých rodičov. Korčuľovanie pod Tatrami patrí k najobľúbenejším športom, ktorým sa počas zimy ľudia v okolí venujú. A preto sa nemôžeme čudovať ani faktu, že verejné klziská sú počas vianočných prázdnin a posledných dní voľna poriadne natrieskané. „Počas prázdnin sa na klzisku pri Aréne Poprad vystrieda v priebehu dňa do tisíc ľudí,“ uviedla vedúca Arény Poprad Lucia Štolcová.

K dispozícií je aj klzisko pre deti

Mesto Poprad aj tento rok sprístupnilo dve mobilné ľadové plochy. Prvé klzisko sa nachádza pri Aréne Poprad a v prevádzke je už od decembra. V týchto dňoch k nemu pribudlo aj klzisko na Námestí sv. Egídia, ktoré je určené deťom do výšky 140 cm. „Obidve ľadové plochy sú už plne k dispozícii občanom. Ľadová plocha pri Aréne je pre verejnosť otvorená denne od 10:00 – 20:00 hodiny. Klzisko na Námestí sv. Egídia je počas prázdnin, sviatkov a víkendov prístupné deťom od 10:00 – 19:00 hodiny,“ povedala Lucia Štolcová. Personál športovej haly je zodpovedný za technickú údržbu klzísk.

Niekto uprednostňuje zamrznuté rybníky

V okolí sa však nájde aj množstvo odvážlivcov, ktorí uprednostnia korčuľovanie na prírodne zamrznutom rybníku či jazere pred verejným klziskom. Počas víkendu sa stovky ľudí korčuľovali na rybníku pred Kežmarkom, ale našli sa aj Popradčania, ktorí si zakorčuľovali na zamrznutom jazierku v Kvetnici. „Radšej si idem zakorčuľovať na miesto, kde nie je tak veľa ľudí. Nemám rád, keď sa niekde musím doslova tlačiť,“ povedal Peter, ktorý uprednostňuje korčuľovanie na prírodne zamrznutom rybníku pred upravenou ľadovou plochou v meste.

Nápadov a miest na korčuľovanie a zahranie si hokeja na ľadovej ploche je pod Tatrami dostatok. Treba však dávať pozor, aby bol ľad dostatočne hrubý a dobre zamrznutý. Inak by mohlo dôjsť k zraneniam.

Čítajte tiež:

Bežec spod Tatier si zaslúži klobúk dole: Takéto rozprávkovo krásne fotky robí počas tréningu v prírode

Horskí záchranári reagujú na alarmujúci počet tragédii v Tatrách: Vyriekli vážne slová!

Preplnené popradské klziská: Denne ich navštívi tisícka kočuliarov
12
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM