Monika Vengrínová Rôzne

Popradčania vyšli na ulicu a zrazu sa usmievali od ucha k uchu: Keď to zbadali, hneď mali krajší deň!

Vyšli von zo svojich príbytkov alebo práce a zrazu mali hneď lepšiu náladu. Tak toto presne zažilo v meste množstvo Popradčanov. Čo upútalo ich pozornosť?

Ilustračný obrázok k článku Popradčania vyšli na ulicu a zrazu sa usmievali od ucha k uchu: Keď to zbadali, hneď mali krajší deň!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Boli to bubliny! Už po druhýkrát sa totiž Popradčania stretli v centre nášho mesta s cieľom vypustiť z hlavy stres a každodenné starosti a len tak si vyfukovať bubliny z bublifuku. Ten milujú všetky generácie, predovšetkým však tí najmenší. A takto to potom na popradskom námestí vyzeralo.

Kým prvý ročník sa konal v malom a ľudí do centra veľmi nepritiahol, na druhom si organizátori dali skutočne záležať. „Tento rok som si povedala, že urobíme niečo veľké, niečo, čo ľudí zaujme. Chceli sme vyčariť úsmev na tvárach ľudí, ktorí si len tak vyjdú na prechádzku, jednoducho spraviť niečo milé,“ vysvetlila organizátorka Dňa bublín Kristína Mlynárová, členka Popradského mládežníckeho parlamentu a OZ Social Up.

Myšlienka Dňa bublín tak vznikla pred rokom a jeho autorkou je mladá vysokoškoláčka, ktorá momentálne pôsobí v Taliansku. Bubble day sa tak nekoná len v mnohých slovenských mestách, ale prekročil i naše hranice.

Vrátiť sa so svojimi ratolesťami späť do detstva, zabudnúť na chvíľu na problémy všedných dní prišlo tento rok na popradské námestie množstvo ľudí. „Neviem odhadnúť, koľko ľudí sa tu stretlo, ale dopadlo to nad moje očakávania. Som veľmi milo prekvapená,“ priznala Kristína.

Deň bublín spestrili i mladí umelci – spevák Gregi, speváčka Jessi či tanečná skupina Fearless. O hudbu a slovo sa staral Deejay Daniel. A všetci si tento deň spoločne užívali.

Mladí i tí skôr narodení s bublifukmi v rukách vytvorili krásnu atmosféru letného dňa a spoločne sa i pokúsili vytvoriť rekord v počte vyfúknutých bublín. Ako to vyzeralo, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Centrum Popradu zaplnili bubliny.
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM