Monika Vengrínová Rôzne

Popradské chute, vôňa a atmosféra: Popradčania priniesli na univerziádu kus nášho mesta

V rámci priestoru na prezentáciu podtatranských miest a obcí sa na Svetovej zimnej univerziáde predstavili aj Popradčania. Tí na Štrbské Pleso v pondelok priniesli kus nezameniteľnej kultúry a zvyklostí.

Ilustračný obrázok k článku Popradské chute, vôňa a atmosféra: Popradčania priniesli na univerziádu kus nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Prezentáciu Popradu v Tatranskom regionálnom centre si nenechal ujsť ani primátor mesta Jozef Švagerko. „Takéto podujatie nebýva v Tatrách každý rok. Prezentovali sme sa tým, čím je Poprad výnimočný. Ľudia si odtiaľ odnášajú kus nášho mesta,“ uviedol. Spoločne s prvým viceprimátorom Igorom Wzošom slávnostne prestrihol pásku, a privítal tak návštevníkov v útulnom prostredí stanu. „Pre nás je dôležité, že sme dokázali do Tatier preniesť kus Popradu. Priniesli sme popradské chute, vône a atmosféru,“ dodal komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. 

V stanoch na Jankovej lúke mohli návštevníci ochutnať tradičné údeniny spod Tatier, pokochať sa šperkami Kataríny Hůlkovej či umením keramikára Petra Smika. V popradskom stane sa prezentovali aj Aquacity Poprad, Tatranská galéria, Podtatranské múzeum, Hokejový klub Poprad a projekt Poprad mám rád zo Spojenej školy v Poprade. Atmosféru dotváral detský folklórny súbor Letnička a skupina Tatra Gipsy. 

"Z dielne nášho mesta to však nebolo ani zďaleka všetko. Podvečer pred oficiálnym ceremoniálom odovzdávania medailí sa na pódiu v Areáli snov v kultúrnom programe predstavili deti zo súkromnej materskej školy Stella, detský folklórny súbor Venček, tanečný klub Trend, hip-hopová skupina Fearless, trubkár Pavol Zvirinský či deti zo Základnej školy na Francisciho ulici v Poprade,“ dodal Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM