Martin Sýkora Iné športy

Popradské kluby sa stretli na vyvrcholení sezóny v Košiciach: Obaja spokojní

Vyvrcholenie karatistickej sezóny v kategóriách detí a žiakov si išli mladí slovenskí karatisti užiť do Košíc, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov a družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Popradské kluby sa stretli na vyvrcholení sezóny v Košiciach: Obaja spokojní
Zdroj: Shihan Poprad

Súčasťou šampionátu bolo aj dekorovanie víťazov Slovenského pohára v jednotlivých kategóriách. Z Karate klubu Shihan Poprad si túto trofej vybojovalo sedem pretekárov. V kategórií karate agility medzi 6-ročnými dievčatami Hana Hybenová, Laura Klempová medzi 7-ročnými dievčatami a Veronika Jalowiczorová medzi 11-ročnými dievčatami. Linda Klempová v kategórií kata začiatočníčky 6–7 ročných dievčat, Laura Klempová v kumite 6–7 ročných dievčat do 24 kg, Veronika Jalowiczorová v kumite starších žiačok do 30 kg a Barbora Glatzová v kumite starších žiačok do 40 kg.

„Vyše tisíc štartujúcich si to v metropole východného Slovenska rozdalo postupne v kategóriách karate agility, súťaži zameranej na pohybové zručnosti karatistov v súbornom cvičení kata a športovom zápase kumite. Prvú medailu so Shihanistov vybojovala Veronika Jalowiczorová, ktorá v agility 11-ročných dievčat vybojovala striebro. V kata mladších žiakov sa Benjamín Hyben síce dostal do repasážnych zápasov o bronz, ale tu sa mu nedarilo a ostal bez medailového zápisu. Laura Klempová medzi 6–7 ročnými dievčatami, začiatočníčkami nenašla v kata premožiteľku a vybojovala titul Majsterky Slovenska. Laura si suverénne počínala aj v športovom zápase kumite 6–7 ročných dievčat do 24 kg, kde vybojovala ďalšie zlato a majstrovský titul,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Popradskí karatisti MSR Košice 06/2018 Shihan
15
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Medzi 6–7 ročnými dievčatami do 28 kg sa predstavili Nelly Martonová, ktorá vybojovala striebro a Linda Klempová, ktorá skončila bronzová. Bronzový skončil aj Benjamín Hyben medzi mladšími žiakmi do 30 kg. Karolína Kiššková sa medzi mladšími žiačkami do 27 kg dostala do repasážnych zápasov o bronz, tu sa jej ale nedarilo a ostala bez medaile. Ďalší majstrovský titul vybojovala Veronika Jalowiczorová, ktorá kategóriu starších žiačok do 30 kg suverénne vyhrala. Ďalší titul mala na lopate Barbora Glatzová, ktorej v kategórií starších žiačok do 40 kg finálový zápas sekundu pred koncom súperka otočila vo svoj prospech a Barbora sa pre tento rok musela uspokojiť s postom vicemajsterky.

„V súťaži družstiev kumite dievčat 6–7 rokov, Shihanistky Laura Klempová, Linda Klempová, Nelly Martonová a Hana Hybenová zvalcovali, čo im prišlo do cesty a vybojovali tak pre svoje farby štvrtý majstrovský titul. Medzi 6–7 ročnými dievčatami v súťaži kata Laura Klempová, Linda Klempová a Nelly Martonová vybojovali striebro. O poslednú medailu sa postarali staršie žiačky Veronika Jalowiczorová, Barbora Glatzová a Ema Zacharová ktoré v kategórií kumite vybojovali bronz,“ uzavrel Glatz.

Central karate klub Poprad reprezentovalo 13 karatistov a vybojovali si spolu 10 medailí, z toho 1 zlatú, 3 strieborné a 6 bronzových. Zároveň bolo aj oceňovanie víťazov Slovenského pohára v karate, kde za Central karate klub Poprad zvíťazila Alžbeta Mačuteková v kategórii kata dievčatá 5-ročných. „Súťaž bola otvorená športovou disciplínou karate agility kde sa majsterkou Slovenskej republiky v kategórii karate agility dievčatá 5-ročné stala Alžbeta Mačuteková,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu.

Popradskí karatisti MSR Košice 06/2018
19
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Ďalšia časť súťaže patrila súbornému cvičeniu kata, kde si v najmladšej kategórií kata dievčatá 5 rokov 3. miesto vybojovala opäť Alžbeta Mačuteková. V kategórii kata dievčatá 6 – 7 rokov sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Lajošová a vicemajsterkou Slovenskej republiky sa stala Sára Rigová. V kategórii kata mladší žiaci si 3. miesto z minulého roku obhájil Daniel Nedoroščík. V kategórii kata družstvá dievčatá si centralistky v zložení Sára Rigová, Sofia Kurucová a Alexandra Lajošová vybojovali 3. miesto. „V športovom zápase kumite sa v kategórii kumite dievčatá 6 – 7 ročné nad 28 kg na 3. miestach umiestnili Alexandra Lajošová a Sára Rigová. A taktiež 3. miesto si vybojovalo družstvo Central karate klubu Poprad v zložení Sára Rigová, Sofia Kurucová, Alexandra Lajošová a Nina Božoňová. V kategórii kumite starší žiaci nad 40 kg sa vicemajstrom Slovenskej republiky stal Andrej Farkaš,“ dodala Kucová.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM