Martin Sýkora Futbal

Popradskí futbalisti s novou energiou: Primárnym cieľom je prvá šestka

Na predsezónnom stretnutí oznámilo vedenia FK Poprad svoje plány a ciele do jarnej časti druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Posilnený FK chce vyhrávať.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí futbalisti s novou energiou: Primárnym cieľom je prvá šestka
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti vstupujú do jarnej časti druhej ligy. Hneď v úvode ich čaká skutočná previerka. Hrajú sa totiž už len dve kolá do konca základnej časti, po ktorej sa tabuľka rozdelí na dve šestky. Tá prvá má minimálne zaručenú účasť v druhej najvyššej slovenskej lige aj pre budúcu sezónu.

Poprad chce mať vývoj vo vlastných rukách

FK Poprad je na šiestom mieste a ide mu o veľa. Konkurenciu pre Podtatrancov tvoria futbalisti Zvolena a Spišskej Novej Vsi.

„My to chceme mať vo vlastných rukách. To znamená, že potrebujeme 6 bodov a pôjdeme tvrdohlavo za tým,“ vyhlásil prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

V popradskom kádri cez zimu zafúkal riadny vietor. Niektorí hráči sa odsťahovali, iní sa pod Tatry prisťahovali. Hlavnému trénerovi Františkovi Šturmovi v sťahovaní pomohli tri základné črty. „V prvom rade by nám hráč mal pomôcť na ihrisku. V druhom rade by mal byť charakterovo správny a po tretie – hráč musí mať chuť a motiváciu získať v FK Poprad nejakú trofej,“ vysvetlil Šturma.

Foto: Peter Handzuš

Hviezdou je jednoznačne Šesták

V popradskom drese sa objavilo 8 nových hráčov, prevažne do ofenzívy. Šturma konštatoval, že dostali hráčske ponuky aj z prvej ligy, ale chlapci neboli charakterovo kompatibilní a preto ich tréner nechcel. „Zmeny, ktoré sa udiali v kádri hovoria o tom, že sme neboli spokojní s postavením v tabuľke a s hrou, ktorú sme predvádzali. Na začiatku sezóny sme mali iné predstavy a museli sme niečo spraviť,“ dodal Dvorčák.

Najväčšou prestupovou rybou je príchod skúseného slovenského reprezentanta Stanislava Šestáka, ktorý svoj štart v novom drese oslávil víťazným gólom v Dunajskej Strede, ktorý Poprad dostal už do semifinále Slovenského pohára. Stanove góly bude FK v lige potrebovať viac ako soľ. „My urobíme maximum, aby sme zvíťazili. Veríme si a vieme, že máme kvalitu sme zvíťazili v dôležitých zápasoch. Dáme do toho maximum. Lopta je síce guľatá, ale vložíme do toho všetko a srdce tiež,“ sľúbil fanúšikom populárny a veľmi obľúbený popradský útočník.

Foto: Peter Handzuš

Obmenený káder

FK Poprad značne obmenil káder. Momentálne disponuje touto súpiskou:
Malec, Knurovský – Kica, Palša, Peciar, Hatok, Šuľa, Tropp, Daško, Gallovič, Ferenc, Gruca, Bilas, Poliaček, Maťaš, Lukáč, Ujčík, Lipták, Šesták, Kapláň, Kukoľ, Medak, Hric, Šasinka, Tóth, Vigľaš

Odišli:
Ľupčo, Jochman – ukončenie hosťovania
Alekou, Pelumb – ukončenie zmluvy
Kurák – Príbelce
Jurčo – Spišské Bystré

Prišli:
Šesták (Ferencváros Budapešť)
Kukoľ (Spartak Myjava)
Kapláň (Geylang United)
Medak (Opuzen)
Hric (České Budějovice)
Šasinka (Baník Ostrava)
Tóth (Vranov nad Topľou)

FK Poprad pred štartom Jarnej časti 2. ligy
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Nad Huszárikom otáznik

Dlhodobou stálicou v popradskej bránke bol brankár Róbert Huszárik. O gólmana je veľký záujem v konkurenčnej Spišskej Novej Vsi. Vedenie FK Poprad však tvrdí, že má s hráčom stále platnú zmluvu.

„Odchod Huszárika do Spišskej Novej Vsi bol matrikou SFZ zrealizovaný. Podotýkam, že to bude mať právnu dohru. Robo Huszárik má s nami platnú zmluvu do leta. So SNV sme rokovali, nedohodli sme sa a nesúhlasím, aby Robo Huszárik v nedeľu nastúpil za SNV, keďže je to náš hráč. Nemôže mať platnú zmluvu v Poprade i v SNV, to si musia všetci uvedomiť,“ dodal klubový prezident.

FK Poprad odohrá dôležitý ligový zápas v nedeľu o 15:30 hod. v Národnom tréningovom centre v Poprade proti Lokomotíve Košice.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
FK Poprad pred jarnou časťou 03/2017
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM