Šport

Popradskí seniori dokázali, že na to majú: 450 z nich sa stretlo na športovom dni

450 seniorov z denných centier v našom meste ukázalo, že aj napriek vyššiemu veku sú stále vo vynikajúcej kondícii. V rámci športového dňa si zasúťažili vo viacerých disciplínach a veruže sa nenechali zahanbiť.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí seniori dokázali, že na to majú: 450 z nich sa stretlo na športovom dni
8
Galéria

V Aréne Poprad sa v stredu (5.6.) stretlo 450 seniorov na 21. ročníku podujatia s výstižným názvom „My na to máme“. Súťažili v siedmich športových disciplínach, ktorými bol beh cez prekážkovú dráhu, floorbal, catch ball, vhadzovanie lopty do basketbalového koša, slalom s fit loptou, triafanie futbalovej lopty do bránky a hádzanie krúžkov na slona, ktoré boli prispôsobené ich zdravotnému stavu a veku.

Najlepšie sa darilo Dennému centru Stráže pod Tatrami, druhý skončili súťažiaci z Denného centra Spišská Sobota a Denného centra Juh a na treťom mieste sa umiestnilo Denné centrum Matejovce. „Sme milo prekvapení, budúci rok musíme zjavne zvýšiť obtiažnosť disciplín, pretože seniori sú naozaj vitálni a veľmi dobre pripravení. Vždy sa na toto podujatie veľmi tešia. Touto cesto by sme sa zároveň chceli poďakovať aj Územnému celku Slovenského Červený kríža v Poprade, “ uviedla vedúca sociálneho odboru MsÚ Poprad Petra Zavacká.

Keďže mestu na senioroch ako aj ich zdraví záleží v blízkej dobe pre nich pripravuje novinku: „ Chceli by sme využiť Arénu Poprad a pre všetkých seniorov z celého mesta od septembra zaviesť pravidelné cvičenia“ dodala opäť Petra Zavacká.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM