Martin Sýkora Šport

Popradský futbal oslávi 110. výročie veľkolepo: Prídu legendy a dotknete sa hviezd

Zdá sa, že popradskému futbalu sa začalo blýskať na lepšie časy. Svoje 110. narodeniny oslávia v klube s úsmevom.

Ilustračný obrázok k článku Popradský futbal oslávi 110. výročie veľkolepo: Prídu legendy a dotknete sa hviezd
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

O dva týždne sa fanúšikovia najobľúbenejšej hry na svete v Poprade prídu na svoje. Futbal totiž oslávi svoje 110 rokov svojej existencie pod tatranskými končiarmi. Do histórie sa zapojili celé generácie hráčov, trénerov a funkcionárov, ktorí prežili lepšie i horšie časy. V ostatných rokoch sa zdá, že Popradčanom začalo blýskať na lepšie časy. 12. júna popoludní vypuknú veľké oslavy, ktoré ukončí futbalový zápas FK Poprad proti majstrovskému AS Trenčín.

„Máme rešpekt pred dvojnásobným majstrom, ktorý momentálne hrá fantastický futbal. Myslím, že to bude ťahák pre diváka a pre nás veľká motivácia. Chceme sa skonfrontovať s týmto špičkovým družstvom,“ povedal tréner FK Poprad Pavol Mlynár.

Oslavy odštartujú od pol druhej turnajom futbalových nádejí a prípraviek. V centre mesta sa potom uskutoční autogramiáda futbalistov z Trenčína i Popradu. V Národnom tréningovom centre Poprad (NTC) si v exhibičnom stretnutí zmerajú sily Old Boys FK Poprad a Internacionáli SR, medzi ktorými nájdete mená ako Glonek, Kinder, Maixner, Šimon, Janočko, Zvara, Majoroš alebo Semenník. Po koncerte skupiny Gladiátor si to rozdajú Popradčania s Trenčanmi. Úroveň organizácie osláv potvrdzuje trend, ktorým sa chcú v podtatranskej metropole uberať.

„Za tie dva roky sme ukázali, o čo nám v Poprade ide. Fanúšikovia chodia radi na futbal a my im chceme našu vďačnosť pretaviť do istej formy. Myslím si, že náš región a naše mesto si zaslúži, aby futbal napredoval. Možno, že jedného dňa tu nebude hrať priateľsky so slovenským majstrom, ale že bude to súťažná zápasová konfrontácia,“ vyjadril sa s tajuplným úsmevom na tvári prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Okrem spomínaných futbalových aktivít bude pre divákov a návštevníkov pripravený aj sprievodný program. FK informovalo o tanečných vystúpeniach, diváckych súťažiach, ohňostroji, dobročinnej zbierke a to všetko pod taktovkou Sláva Jurka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM