Monika Vengrínová Rôzne

Popradský primátor bol kedysi aj pohoničom koní: Priznanie o zážitku so svadobčanmi, na ktorý nikdy nezabudne!

Primátora nášho mesta si viacerí ťažko vedia predstaviť inak, ako v obleku za rokovacím stolom, či medzi občanmi. Pred viac ako tridsiatimi rokmi by ste ho však celkom ľahko mohli stretnúť na voze ťahanom koňmi ako pohoniča. A na jednu príhodu spojenú s týmto obdobím spomína dodnes.

Ilustračný obrázok k článku Popradský primátor bol kedysi aj pohoničom koní: Priznanie o zážitku so svadobčanmi, na ktorý nikdy nezabudne!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko si vodičský preukaz urobil hneď po tom, ako dovŕšil osemnásť rokov. Spomína dokonca na svoje prvé auto, ktorým bola Škoda 125 s päťstupňovou prevodovkou.

Kým sa však nenaučil šoférovať, podľa vlastných slov, vzhľadom na rodinnú tradíciu vedel ovládať konský záprah. A to prinieslo všakovaké zážitky. Na jeden z nich však hlava mesta do dnešných dní nezabudla.

Viac nám už prezradil samotný Jozef Švagerko. „Spomínam si na príhodu, keď som viezol svadbu a voz jedným kolesom zapadol do koľajiska električky na moste,“ hovorí s úsmevom primátor.

Ako ďalej dodal, svadobčania okamžite zoskočili z voza a pomohli mu koleso z koľajiska dostať. „Dodnes na tento zážitok musia s úsmevom spomínať, rovnako ako ja,“ dodal pobavene.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM