Aktualizované Krimi

Požiar v Popradskom okrese: Z miesta hlásia veľké škody, FOTO

Hasiči zasahovali pri požiari drevenej chaty v obci Ždiar. Na miesto smerovali aj experti z Bratislavy, škody sa odhadujú v státisícoch.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Popradskom okrese: Z miesta hlásia veľké škody, FOTO
4
Galéria

AKTUALIZOVANÉ: Požiar sa hasičom podarilo uhasiť po viac ako šiestich hodinách. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Prešove, uhasili ho v sobotu o 2.30 h. „Po odchode jednotiek na mieste ostal vyšetrovateľ príčin požiaru,“ uviedol.

Hasiči už viac ako tri hodiny zasahujú pri požiari, ktorý vypukol v piatok krátko pred 20.00 h v obci Ždiar v Popradskom okrese. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Požiar zachvátil drevenú chatu, ktorá bola celá zasiahnutá plameňmi a nachádzala sa v treťom štádiu horenia. Škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200-tisíc eur.

„Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, naďalej však pokračujú v jeho likvidácii. Na mieste zasahujú hasiči z Popradu, Kežmarku, Vysokých Tatier a členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Ždiar,“ priblížila Križanová.

Pri udalosti sa podľa jej slov doposiaľ nikto nezranil. „Na miesto smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur," uzavrela.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery priamo z miesta požiaru.

FOTO: Hasiči zasahujú pri požiari drevenej chaty v obci Ždiar
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM