Martin Sýkora Samospráva

Predčasné užívanie: Most na Francisciho ulici v Poprade je v prevádzke

Most, ktorý vedie cez centrum Popradu, bol na dlhé týždne mimo prevádzky. Jeho rekonštrukcia sa pomaly skončila a motoristi ho už môžu využívať.

Ilustračný obrázok k článku Predčasné užívanie: Most na Francisciho ulici v Poprade je v prevádzke
3
Galéria

V pondelok (27.8.) bol po rekonštrukcii odovzdaný do predčasného užívania most na Francisciho ulici v Poprade. Rekonštrukciu mosta si vyžiadal jeho technický stav.

Veľa práce za málo dní

Po schválení investičnej akcie MsZ mesta Poprad začala samotná rekonštrukcia v polovici mája 2018. Cestná premávka bola spočiatku pri čiastočnej uzávierke riadená prenosným zvislým dopravným značením, od 27.júna pokračovali práce pri úplnej uzávere komunikácie v tomto úseku. „Vyrobili sa nové prechodové dosky, ktoré pôvodná konštrukcia vôbec nemala – vrátane záverných múrikov. Na mostovke sa urobila nová spriahnutá železobetónová doska, na ktorej ukotvenie sa vyvŕtalo takmer 450 metrov dier. Chodník na moste sa rozšíril na 3 metre, urobilo sa nové zábradlie, opravili sme rímsy v dĺžke 60 metrov. Do železobetónovej rímsy, ktorá je súčasťou chodníka, sa zároveň uložilo 6 chráničiek pre možnosť uloženia ďalších inžinierskych sietí. Súčasťou prác bola aj prekládka plynového potrubia,“ informoval Andrej Dujava zo spoločnosti zhotoviteľom diela.

Práce ešte neskončili

Do začiatku školského roka budú dokončené priechody pre chodcov, najneskôr do dvoch týždňov podhľady pod mostným objektom zo sanačnej malty a plastové zvody na odvodnenie izolácie. S prácami na rekonštrukcii mosta sa začalo 16.mája 2018, doba výstavby je 120 dní od odovzdania staveniska. Cena diela predstavuje sumu 195 256,65 eur.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM