Martin Sýkora Správy

Pri Národnom tréningovom centre SFZ pribudne 209 parkovacích miest

Začala totiž výstavba parkovacích plôch pre návštevníkov športových podujatí v Národnom tréningovom centre (NTC) a okolitých športovísk. Okrem toho tam pribudnú aj tri miesta pre odstavenie autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Pri Národnom tréningovom centre SFZ pribudne 209 parkovacích miest
3
Galéria
Zdroj: TASR

V priestore medzi hokejovým a futbalovým štadiónom v Poprade pribudne 209 parkovacích miest pre osobné autá, ktoré by mali slúžiť nielen pre potreby NTC, ale aj pre tenistov, malo by to byť zároveň aj záchytné parkovisko pre hokejových fanúšikov či návštevníkov väčších podujatí v Spišskej Sobote.

Viacero prístupových ciest

Nové parkovacie miesta budú situované pozdĺž severnej a východnej strany NTC, a to medzi oplotením areálu a miestnou komunikáciou (MK) na ulici Boženy Němcovej, ktorá z týchto strán lemuje pôvodný areál futbalového ihriska. „Parkovisko NTC bude sprístupnené cez štyri navrhované napojenia z tejto ulice, konkrétne tri vjazdy z jej východnej strany a jeden zo severu MK,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

O štyri mesiace hotovo

Parkovisko bude mať živičný povrch, chodníky a rozptylové plochy pred turniketmi budú zo zámkovej dlažby. „V rámci stavby je okrem riešenia parkoviska navrhovaná aj úprava živičného krytu MK na ulici Boženy Němcovej v dĺžke viac ako 200 metrov. Súčasťou výstavby parkoviska je aj verejné osvetlenie,“ dodal Galajda. Zhotoviteľom diela je spoločnosť LEGALITE, s.r.o. Košice, ktorá má na dokončenie stavby štyri mesiace od odovzdania staveniska. Cena projektu, ktorý financuje samospráva zo svojho rozpočtu, predstavuje sumu takmer 350 000 eur.

A takto to vyzeralo po prvej fáze výstavby NTC:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM