Krimi

Prichytení priamo pri čine: Mestskí policajti v Poprade pacifikovali vandalov

Muž poškodzujúci parkovaciu rampu i sprejer ničiaci fasády budov. Aj s týmito prípadmi sa v uplynulých dňoch stretli hliadky mestskej polície v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Prichytení priamo pri čine: Mestskí policajti v Poprade pacifikovali vandalov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Vandali úradovali v uplynulých dňoch na území mesta Poprad. Hliadkami mestskej polície boli prichytení priamo pri čine.

Vo štvrtok 15. augusta o 22:23 prijala stála služba Mestskej polície (MsP) Poprad telefonický oznam ohľadom neznámeho muža, ktorý na parkovisku pri prevádzke Glóbus na Levočskej ulici kopaním poškodil parkovacie rampy. Informuje o tom mestský web.

Ako sa na portáli ďalej uvádza, hliadka MsP podľa popisu oznamovateľa osobu neďaleko miesta udalosti spozorovala a predviedla na útvar MsP, kde sa táto osoba k skutku priznala.

„Bola značne pod vplyvom alkoholu a pri vykonávaní úkonov niekoľkokrát opakovala, že chce spáchať samovraždu, preto k nej bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá jej zabezpečila prevoz do nemocničného zariadenia v Levoči,“ uvádza sa na webovom sídle mesta.

V nedeľu 18. augusta ráno o 3:30 hodine hliadka mestskej polície priamo pri čine zadržala ďalšieho výtržníka. Tentokrát ním bol, podľa informácií samosprávy, 17-ročný občan Spišskej Novej Vsi, ktorý sprejom postriekal na území mesta Poprad niekoľko fasád budov, motorové vozidlo i plochu určenú na vylepovanie plagátov.

„Svojim konaním sa dopustil prečinu poškodzovania cudzej veci, za ktorý mu môže byť ako mladistvému uložený trest odňatia slobody vo výške šiestich mesiacov,“ dodáva mesto.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM