Ľubomír Hudačko Správy

Prisťahovalci do nášho mesta OTVORENE: 7 dôvodov, prečo sme prišli bývať do Popradu

V Poprade je všetko dôležité na jednom mieste, keďže rozlohou nie je najväčšie. Ľudia si pochvaľujú aj čistý vzduch a blízkosť veľhôr. Čo ešte u nás boduje?

Ilustračný obrázok k článku Prisťahovalci do nášho mesta OTVORENE: 7 dôvodov, prečo sme prišli bývať do Popradu
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia sa z času na čas sťahujú, v minulosti to tak platilo najmä kvôli práci, dnes môžu byť dôvody migrácie rôzne. Prečo ľudia zmenili svoje bydlisko a prisťahovali sa do Popradu? Zisťovali sme to priamo od nich.

Vzduch

Keďže je Poprad situovaný v jednej z najkrajších oblastí na Slovensku a nachádza sa priamo pod veľhorami, vzduch tu je oveľa lepší než v mnohých kútoch Slovenska.

„Čerstvý a svieži vzduch bol jedným z podnetov, kvôli ktorým sme sa pod Tatry presťahovali. Môj syn má problém s dýchaním, preto zmena miesta bola v našom prípade nevyhnutná,“ povedala Helena, ktorá sa do Popradu presťahovala z hlavného mesta.

Všetko na jednom mieste

Hoci mesto nepatrí medzi tie najväčšie, ktoré sa na Slovensku nachádzajú, tak všetky potrebné obchody, úrady a inštitúcie tu nájdete. Dalo by sa povedať, že v Poprade je všetko dôležité na jednom mieste, keďže rozlohou nie je najväčšie.

„Prišla som tu z neďalekého Svitu, kde chýba mnoho vecí. Teraz už nemusím kvôli vybavovaniu do Popradu cestovať, pretože to mám priamo pod nosom,“ odpovedala Jana.

Priatelia

Rodina a priatelia sú tiež dôvodom, prečo ľudia menia svoje bydlisko. Niekto bez svojej rodiny či známych jednoducho nedokáže žiť.

„V mladosti som sa odsťahoval za svojou budúcou manželkou do zahraničia. Lenže po čase mi začala rodina a priatelia chýbať, tak sme sa museli vrátiť. Manželke sa tu veľmi páči a na Poprad si za tie roky zvykla,“ uviedol jeden z dôvodov Ján.

Práca

Najviac ľudí odpovedalo, že sa do Popradu presťahovalo kvôli práci. Našli ju buď priamo v meste alebo v blízkom okolí.

„Práca, to je dôvod, prečo som sa tu presťahoval z východu Slovenska. Keďže tam máme jej nedostatok, tak sme s rodinou museli bydlisko zmeniť,“ zamyslel sa Peter.

Väčší pokoj

„Okrem iných vecí je v Poprade väčší pokoj ako vo veľkomestách. Hlavne tu nevládne taký zhon a stres ako inde. Mám pocit, že ľudia tu žijú omnoho lepšie a pokojnejšie,“ uviedla Petra.

Hoci aj medzi Popradčanmi sa občas nájdu tí, ktorí sa za niečím ponáhľajú, zdá sa, že všeobecne vládne v meste pokoj.

Miesta na prechádzky

„Som typ človeka, ktorý sa rád prechádza a má rád turistiku. Keďže nemám problém s prácou a zamestnať sa dokážem prakticky kdekoľvek, tak som si zvolil kraj, ktorý mi tieto veci ponúka,“ povedal Lukáš, ktorý sa pod Tatry presťahoval pred dvoma rokmi.

A možností na prechádzky a turistiku má v okolí dostatok. Či už si chce zvoliť niečo ľahšie alebo náročnejšie, tak k dispozícií má toho naozaj dostatok.

Tatranská príroda

Druhým najčastejším dôvodom, prečo sa ľudia do Popradu presťahovali bola po práci príroda. Okolie Tatier, lesy a množstvo zelene lákajú nielen turistov, ale aj ľudí, aby sa sem presťahovali.

„Príroda a bezprostredná blízkosť Tatier. Aj keď bývam na sídlisku, tak v blízkosti sa nachádza príroda a to je pre mňa dôležité,“ zdôverila sa Katarína.

ilustračné foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM