Martin Sýkora Iné športy

Problémy kežmarských hokejbalistov: Nemôžu odohrať extraligu doma

Extraligové zápasy seniorského tímu kežmarských hokejbalistov sa nebudú hrať na ihrisku, na ktoré sú hráči zvyknutí. Pomocnú ruku podala Spišská Belá.

Ilustračný obrázok k článku Problémy kežmarských hokejbalistov: Nemôžu odohrať extraligu doma
Zdroj: TASR

Extraligové zápasy seniorského tímu kežmarských hokejbalistov sa podľa vyjadrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade na ihrisku pri Základnej škole Dr. D. Fischera hrať nemôžu. Hokejbalové tréningy a zápasy mládeže sa na tomto ihrisku môžu odohrať, rovnako tu môžu trénovať aj seniori. Samospráva Kežmarku preto oslovila susedné mesto Spišská Belá, či by extraligové zápasy nemohli odohrať u nich.

Kežmarok Belej pomôže

Kežmarok zároveň prisľúbil Spišskej Belej pomoc s technickým zázemím. „V súvislosti s rozhodnutím mesta umožniť kežmarským hokejbalistom počas najbližších dvoch rokov odohrať hokejbalovú extraligu mužov na ihrisku v Spišskej Belej, vzišla zo strany kežmarských hokejbalistov požiadavka na zmenšenie hracej plochy ihriska z doterajších 60 krát 30 metrov na 52 krát 26 metrov spojená s výmenou mantinelov a na úpravu súčasného povrchu ihriska,“ uviedol primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. Kežmarok ponúkol susednému mestu mantinely z pôvodného zimného štadióna za symbolickú cenu prenájmu na dva roky. Bieľak však tvrdí, že tento návrh pre Spišskú Belú nie je prijateľný, keďže po dvoch rokoch by sa mantinely vrátili naspäť Kežmarku a ihrisko by zostalo bez nich.

Foto: Martin Sýkora

Nové ihrisko o dva roky

Bieľak doplnil, že spolu s primátorom Kežmarku Jánom Ferenčákom sa opäť stretnú, aby našli spoločné riešenie. „Mesto Spišská Belá je pripravené pomôcť hokejbalu v našom regióne, ale nemôže to byť na úkor nášho mesta. Samospráva pripravuje výstavbu novej hokejbalovej haly, takže neplánuje pre potrebu belianskych hokejbalistov zmenšovať hraciu plochu a teda meniť mantinely na súčasnom hokejovom ihrisku,“ doplnil Bieľak.

V týchto dňoch na hokejbalovom ihrisku na Tatranskej ulici v Spišskej Belej začali s výmenou oplotenia. Podľa Bieľaka bola táto výmena nevyhnutná, nakoľko doterajšie oplotenie bolo v zlom technickom stave.

„Nové oplotenie bude päť metrov vysoké. Zároveň sa osadí nová brána s menšou bránou, aby sa areál ihriska mohol večer uzamykať,“ vysvetlil Bieľak.

Nové ihrisko plánujú vybudovať aj v Kežmarku. „Podľa zámeru mesto má postaviť ihrisko v priestore, ktoré bude vyhovovať požiadavkám tréningov aj zápasov najvyššej hokejbalovej súťaže,“ povedal Ferenčák s tým, že v tejto súvislosti už radnica začala pracovať. Na tento zámer mesto odhaduje investíciu vo výške 300 000 eur. „Po súhlase všetkých zúčastnených strán vrátane poslancov mestského zastupiteľstva je predpoklad otvorenia športoviska o dva roky,“ doplnil primátor Kežmarku. V prípade, že sa Kežmarok nedohodne so Spišskou Belou, jedným z riešení je aj prenájom ihriska v okolitých mestách na odohranie extraligových zápasov na obdobie dvoch rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM