Martin Sýkora Samospráva

Radosť pre školopovinných: Školáci si zrejme užijú týždeň prázdnin už na jeseň

Výnimočná situácia nastala v prázdninovom kalendári popradských škôl. Pribudol totiž jednorazový štátny sviatok, a to v utorok 30. októbra. Školáci budú doma týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Radosť pre školopovinných: Školáci si zrejme užijú týždeň prázdnin už na jeseň
Zdroj: TASR

Okrem jesenných prázdnin od stredy 31. októbra a následného Sviatku všetkých svätých vo štvrtok 1. novembra, pribudol v daný týždeň jednorazový štátny sviatok, a to v utorok 30. októbra, kedy si Slovensko pripomenie 100. výročie prijatia Deklarácie slovenského národa.

Školy s odporúčaním

Aj popradské školy chcú na daný stav reagovať a dopriať žiakom deň voľna navyše už v pondelok 29. októbra. „Naším školám odporučíme udeliť riaditeľské voľno v pondelok 29. októbra, nakoľko je to odporúčanie aj ministerky školstva, ale ona nemôže udeliť takéto voľno celoplošne. Je to len v kompetencii riaditeľov škôl. Odporúčame ho však z dvoch dôvodov,“ vysvetlila vedúca odboru školstva mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová.

Zdroj: TASR

Dva dôvody na týždeň voľna

V danom týždni budú dva štátne sviatky a to v utorok a vo štvrtok, pritom od stredy sú plánované jesenné prázdniny. Pracovný by ostal len pondelok. V tento deň by sa muselo naplno vykurovať a nestačilo by len temperovanie. Navyše, problém by nastal aj so stravovaním. Museli by sme nakupovať čerstvé potraviny, ktoré by sa nespotrebovali. „Chceme poprosiť rodičov o zhovievavosť a ústretovosť, pretože ide o situáciu, ktorá sa hádam už ani nebude opakovať. Deti tak budú mať predĺžené jesenné prázdniny. Netýka sa to však materských škôl, pretože tie pracujú v inom režime. Ak však rodičia budú odhlasovať deti aj z materských škôl, tak tie budú musieť takisto fungovať v obmedzenom režime,“ uzavrela Pilárová.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM