Správy

Rozbehli to Suchý s Bartečkom, no projekt sa nedokončil: Čo bude s areálom Active Zone?

Náklady na výstavbu by mali dosiahnuť približne 12 miliónov eur, projekt financuje z vlastného rozpočtu kraj.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehli to Suchý s Bartečkom, no projekt sa nedokončil: Čo bude s areálom Active Zone?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Stavebné práce na dokončení areálu Active Zone pre potreby Strednej športovej školy v Poprade pokračujú podľa dohodnutého harmonogramu, k navýšeniu nákladov projektu zatiaľ nedošlo. Pre Tasr to potvrdila hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová s tým, že momentálne sa na dostavbe uskutočňujú práce hlavnej i pomocnej stavebnej výroby.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

„V objektoch sa realizujú murárske a omietkarské práce, ukladajú sa podlahy, prebieha tiež inštalácia rozvodov a technických zariadení, tiež dokončovacie práce na strechách a fasádach,“ vymenovala hovorkyňa. V exteriéri stavbári pracujú na výstavbe spevnených plôch s odvodnením, rozvodov pre vonkajšie osvetlenie a podobne.

Križovatku ukončili

Ukončili už budovanie križovatky so svetelnou signalizáciou na ceste I/18, ktorá je momentálne v skúšobnej prevádzke.

„Do dosiahnutia finálnej podoby danej projektovou dokumentáciou je potrebné pokračovať v realizácii širokého spektra stavebných prác v interiéri aj exteriéri. Čo sa týka dodávok materiálov v súvislosti so zdražovaním, PSK v rámci tejto stavby doteraz nebola doručená žiadosť, ktorej predmetom by bolo navýšenie ceny z dôvodu nepriaznivej situácie v stavebníctve či neočakávaného zvyšovania cien,“ ubezpečila Jeleňová s tým, že taktiež dodávky materiálov a stavebných prác sa uskutočňujú podľa dohodnutého harmonogramu.

Viac správ z Popradu:

Práce na dostavbe Active Zone – Stredná športová škola Poprad by mali byť podľa zmluvy ukončené do konca tohto roka. Predpoklad presťahovania školy je do začiatku školského roka 2023/2024.

Suchý s Bartečkom

Náklady na výstavbu by mali dosiahnuť približne 12 miliónov eur a kraj projekt financuje z vlastného rozpočtu.

Kraj však podľa hovorkyne rokuje so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ministerstvom financií a Úradom vlády SR o dotácii vo výške dva milióny eur. Tieto financie by mali byť použité na dostavbu hokejovej tréningovej haly pre budúcu hokejovú akadémiu.

S projektom centra prišli ešte v roku 2013 dvaja bývalí popradskí hokejisti Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko a plánovali ho otvoriť v roku 2015. Pre problémy s financiami sa však nedokončil. Investičný zámer dostavať areál schválili prešovskí krajskí poslanci vo februári minulého roka.

ilustračné foto

OBRAZOM: Stavebné práce na projekte Active Zone
5
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM