Simona Ivančáková Hokej

Rozhovor s popradským útočníkom Patrikom Števuliakom: Teraz hráme oveľa bojovnejšie!

Pred začiatkom sezóny hviezdil v drese Liptovského Mikuláša. Po príchode do Popradu zapadol do mužstva "kamzíkov" a hneď v druhom stretnutí si otvoril strelecký účet. Prinášame vám rozhovor s útočníkom HK Poprad Patrikom Števuliakom (20).

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s popradským útočníkom Patrikom Števuliakom: Teraz hráme oveľa bojovnejšie!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pochádzaš z Oravy, z mesta Trstená. Aké sú hokejové podmienky v tomto meste, v ktorom si vyrástol?

Keď som začínal s hokejom, tak v mojom okolí nebol žiadny zimný štadión. Teraz by to už bolo lepšie, lebo postavili nový štadión v Námestove, ale v tej dobe som musel dochádzať do Dolného Kubína.

Ako si sa vlastne dostal k hokeju? Kto ťa k nemu priviedol?

Ako malý som sledoval stále hokej v televízii a ocovi som vravel, že chcem tiež hrať. Tak mi kúpil korčule a šiel som na prvý tréning, na ktorý ma doviezol môj dedo. O rok neskôr som začal trénovať v Liptovskom Mikuláši, kde som potom chodil aj na základnú školu.

Z družstva Liptovského Mikuláša si tento rok prestúpil do Popradu. Ako si uvítal túto možnosť začať hrať v jednom z extraligových klubov?

Keď som dostal možnosť hrať v extralige, tak som bol šťastný. Túto možnosť si vážim a snažím sa ju naplno využiť.

Bol práve Poprad klubom, v ktorom si chcel v rámci extraligy pôsobiť?

Nemal som žiadny vysnívaný tím v extralige, v ktorom by som chcel pôsobiť.

Tento rok si v Poprade hral už asi v každom útoku. Vyskúšal si prvý, ale aj ten štvrtý. Nerobí ti problém zvyknúť si na nových spoluhráčov v útokoch, keď tak rotuješ?

Áno, už som hral asi v každom útoku :) Ale tréner to musí prehadzovať aj kvôli hráčom, čo nám odišli. Ale s chalanmi si rozumieme, v šatni sme dobrá partia, tak to nie je až taký problém.

Doteraz si v drese „kamzíkov“ strelil štyri góly. Ale spomenieš si na ten prvý, ktorý si v extralige strelil?

Ten gól si pamätám veľmi dobre. Bolo to hneď v mojom druhom zápase, tesne pred koncom sa mi podarilo skórovať. Len škoda, že sme ten zápas nevyhrali.

V mužstve sa nachádza množstvo mladých hráčov, ktorí sú podporení najmä skúsenými hráčmi ako je kapitán Arne Kroták, Ľuboš Bartečko, obrancovia Radoslav Suchý či Štefan Fabian. Ako vnímaš takúto spoluprácu ty? Dáva tebe osobne niečo takéto zloženie tímu?

Tak v mužstve máme veľa mladých, ale aj starších hráčov. My mladí sa veľa od nich naučíme, snažia sa nám poradiť, keď niečo robíme zle. Mne osobne to dáva veľmi veľa, keď hrám s takými skúsenými hráčmi.

Po hernej kríze sa Poprad dostáva v tabuľke smerom dopredu. Od druhej polovice základnej časti idete takmer bez zakopnutia a dokážete vziať body aj tabuľkovo lepším tímom. V čom vidíš tento krok smerom dopredu? Čo sa v šatni zmenilo?

Ani predtým sme neodohrali zlé zápasy, len vždy niečo tomu chýbalo. Teraz hráme oveľa bojovnejšie, snažíme sa pomôcť jeden druhému, plníme to, čo nám tréner povie a potom to ide.

Patríš v šatni medzi tých najmladších hráčov, ale určite máš už aj ty nejaké sny, ktoré by si v hokejovej kariére chcel dosiahnuť. Čo to je?

Nemám presne určené, čo by som chcel dosiahnuť. Chcem sa zlepšovať a dostať sa do čo najlepšej ligy.

Ako si si zvykol na život v Poprade? Predsa len, bude asi trošku odlišný ako ten na Orave.

Na Poprad som si zvykol veľmi rýchlo aj vďaka chalanom, čo tu už nejaký čas pôsobia. Predtým som niekoľko rokov býval v Liptovskom Mikuláši, takže to nie je až taký rozdiel.

Čo rád robíš, keď netrénuješ a nevenuješ sa hokeju?

Rád si prečítam nejakú dobrú knižku alebo si pozriem dobrý film.

Čítajte tiež:

Idete po ceste a tie tváre hneď upútajú vašu pozornosť: Popradskí hokejisti sa ocitli na bilbordoch, čo je za tým?

Braňo Rapáč po odchode z tímu kamzíkov: Toto chcem odkázať popradským fanúšikom!

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM