Simona Ivančáková Správy

Silvestrovský krst snehovej vločky: V Tatrách privítali novú zimnú sezónu

Na Štrbskom Plese sa rozlúčili so starým rokom a privítali ten nový. Zároveň však oficiálne spustili aj novú zimnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovský krst snehovej vločky: V Tatrách privítali novú zimnú sezónu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Krstom snehovej vločky a slávnostným sľubom inštruktorov dnes na Štrbskom Plese privítali novú zimnú sezónu. „Je to už také tradičné a symbolické podujatie, ktoré sa koná vždy na Silvestra. Týmto aktom sa chceme ešte tak naštartovať, aby bola zimná sezóna dobrá, aby bolo veľa snehu, lyžiarov, aby boli návštevníci spokojní,“ priblížila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

V Tatrách pyrotechniku nepoužívajte

Starosta Štrby Michal Sýkora pokrstil snehovú vločku symbolicky s Petrom Tomkom, vedúcim lyžiarskeho strediska a šéfom Tatranskej horskej služby Jaroslavom Švorcom. „Tešíme sa z toho množstva ľudí, čo tu je, pečieme vola, to už býva tradíciou a rovnako sa tešíme na novú sezónu, ktorá bude hádam podľa našich predstáv. Zatiaľ vedieme, pretože máme dobrú nadmorskú výšku aj dostatok snehu,“ konštatoval Sýkora.

Počas celého dňa je na Štrbskom Plese pripravený bohatý program, kvôli ochrane prírody si však vo Vysokých Tatrách návštevníci vo večerných a nočných hodinách neužijú bujaré silvestrovské oslavy s ohňostrojom. „Väčšina hotelov má večer svoj vlastný program, koncerty, buď pre ubytovaných hostí, niektoré aj pre iných. Oslavy nového roka so zábavnou pyrotechnikou si môžu hostia užiť skôr na podhorí a v Poprade,“ upozornila Maťašovská.

Zjazdovky sú plné lyžiarov

Aj napriek tomu, že sviatočné obdobie je na väčšine Slovenska bez snehu, vo Vysokých Tatrách sa podarilo vďaka technickému snehu upraviť všetky zjazdovky. Aj preto v súčasnosti podľa Maťašovskej Tatry doslova praskajú vo švíkoch. Na Štrbskom Plese, v Starom Smokovci i v Tatranskej Lomnici sú plné parkoviská a na svahoch počuť okrem slovenských lyžiarov aj zahraničných turistov.

„Podarilo sa pripraviť aj bežecké lyžiarske trate na Štrbskom Plese, a to vďaka umelému zasnežovaniu, ktoré sa tu vybudovalo počas svetovej univerziády v januári. Takže okrem zjazdového si môžu návštevníci užiť aj bežecké lyžovanie. Zároveň sú teraz pre nedostatok snehu dobré podmienky aj na ľahkú turistiku, prechádzky v prírode,“ dodala Maťašovská.

Čítajte tiež:

Témy, ktoré Popradčanov zaujali naozaj nadpriemerne: 10 článkov, ktoré ste tento rok najviac klikali

Príroda v okolí Popradu? To sa jednoducho nedá nemilovať. Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM