Kultúra

Skutočná lahôdka pre milovníkov filmu: Prehliadka severského filmu v Kine Tatran

Nádielka severského filmu prichádza v týchto dňoch aj do popradského Kina Tatran, venovaná je ženám. Pozrite, čo všetko nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Skutočná lahôdka pre milovníkov filmu: Prehliadka severského filmu v Kine Tatran
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Diváci majú už štvrtýkrát možnosť zažiť špecifickú atmosféru severských filmov, a to od pondelka do stredy 5. februára, a tiež o týždeň 10. februára so začiatkom vždy o 19. hodine,“ uviedla riaditeľka kina Ľubomíra Olejárová.

Práve autentická atmosféra a filmový jazyk týchto filmov podľa nej priťahuje divákov na celom svete. Dodáva, že prehliadka „Scandi“ sa snaží ponúknuť a predstaviť menej titulov, no za to veľmi kvalitných.

V tomto ročníku sme sa rozhodli odpremiérovať významné tituly z našej akvizície so ženskými protagonistkami. Snažíme sa tak reagovať na prebiehajúce turbulentné zmeny v spoločnosti. Aj v súvislosti so ženskými hrdinkami vystupujúcimi v našich filmoch, ktoré sa neboja vyjadriť svoj názor a dokonca sú ochotné zaň nebojácne bojovať, sme sa rozhodli venovať tematické znenie šiesteho ročníka práve takýmto ženám,“ objasnila Zuzana Hromcová z distribučnej spoločnosti Film Europe, ktorá prehliadku organizuje.

V snímkach si tentoraz organizátori všímajú trendy ako #metoo, ktorý reflektoval sexuálne násilie na ženách a popritom aj rozmáhajúci sa trend „body positivity“, ktorý spochybňuje tradičné normy krásy a podporuje inklúziu.

„Ponuka kina Tatran je rôznorodá a ponúka jeden dokumentárny film, jeden film inšpirovaný skutočnou udalosťou a dve drámy. V pondelok je to Plnotučná sebaláska, o deň neskôr budú môcť diváci vidieť Vidíš mesiac, Daniel, streda 5. februára bude patriť Srdcovej kráľovnej a o týždeň premietame film Poďme kradnúť kone,“ vymenovala na záver Olejárová.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM