Pavol Hrabovský Šport

Športové vyžitie v Poprade a ZADARMO: Tri najobľúbenejšie outdoorové ihriská

Poprad je mestom športu. Pozreli sme sa na najobľúbenejšie a najzaujímavejšie športoviská v meste, ktoré využijete úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Športové vyžitie v Poprade a  ZADARMO: Tri najobľúbenejšie outdoorové ihriská
20
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Popradčania radi relaxujú v športovom duchu. Práve vďaka tomu máme k dispozícií množstvo ihrísk, niektoré z nich môžeme využívať úplne zadarmo. Pozreli sme sa na najobľúbenejšie v meste, ktoré vynikajú určitou funkciou nad ostatnými.

Detské ihrisko Fitness na Tomášikovej ulici

Multifunkčné ihrisko sa nachádza v tesnej blízkosti obchodného centra a je obľúbeným miestom hlavne pre mladšie ročníky. Svojim návštevníkom ponúka multifunkčnú plochu s dvomi basketbalovými košmi a futsalovými bránkami vhodnými aj na hádzanú.

Zaujímavosťou je tribúna, ktorá sa nachádza pri ihrisku a umožňuje návštevníkom sledovať prebiehajúce zápasy, prípadne poskytuje miesto na odloženie vecí.

Ihrisko je zaplnené hlavne počas víkendu a v poobedných hodinách. Ako naznačuje jeho názov, zameriava sa aj na fitness. Hneď vedľa multifunkčnej plochy nájdeme outdoorový fitness set, ktorý je spojený s detským ihriskom pre tých najmenších.

Športový areál Základnej školy na Dostojevského ulici

Tento športový areál patrí medzi najstaršie v Poprade a obyvatelia sídliska JUH ho dôverne poznajú. Vyznačuje sa predovšetkým tartanovou dráhou pre šprintérov a atlétov. Tí však môžu využiť aj pieskoviská na skok do diaľky. Ďalej areál ponúka dva oddelené ihriská. Jedno z nich je vybavené futsalovými bránkami.

Druhé ihrisko je vybavené dvoma basketbalovými košmi, ktoré síce nie sú oproti sebe, no basketbal na jeden kôš si môžu zahrať až dve skupiny hráčov.

Na tomto ihrisku je aj tenisový kurt, na ktorom si môžete zahrať tenis, v prípade, ak je osadená tenisová sieť.

Športový areál ZŠ s MŠ na Vagonárskej ulici

Mestská časť Spišská Sobota sa okrem nádherného historického centra môže pýšiť moderným multifunkčným ihriskom. Obľúbené je hlavne vďaka mnohým športom, ktoré si tu môžete zahrať. Okrem tartanovej atletickej dráhy ponúka aj korčuliarsky okruh.

Ďalej sa tu nachádza plnohodnotné basketbalové ihrisko. Nemusíte sa však obávať, že v prípade veľkého záujmu si basketbal nezahráte. K dispozícií sú aj dva samostatné basketbalové koše na druhej strane športoviska.

Milovníci futsalu a hádzanej si rovnako prídu na svoje, keďže areál je tiež vybavený polyuretánovým povrchom a dvoma futsalovými bránkami.

Nájdeme tu aj dve florbalové bránky, ktoré robia z areálu najlepšie miesto na outdoorový florbal.

K dispozícii je aj mnoho lavičiek, kde si môžete odložiť veci, prípadne oddýchnuť po športovom výkone. Areál je obľúbený aj pre rodiny s malými deťmi, nakoľko sa tu nachádza detské ihrisko. Uzavretá časť areálu, ktorá obsahuje florbalové a futsalové ihrisko, je momentálne dostupná v poobedných hodinách, presnejšie od 15:00 hod. Korčuliarsky kruh s atletickou dráhou je však možné využívať počas celého dňa.

Ako to vyzerá na vybraných športoviskách? To uvidíte v priloženej galérií.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Najobľúbenejšie športoviská v Poprade
20
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM