han Šport

Šprintér Volko na túre po tatranských štítoch: NEČAKAL, že sa stane nosičom! FOTO

Ten sa nezdá! Slovenský atlét Ján Volko sa počas náročnej túry stal horským nosičom. Ako k tomu prišlo a čo mal všetko na ramenách?

Ilustračný obrázok k článku Šprintér Volko na túre po tatranských štítoch: NEČAKAL, že sa stane nosičom! FOTO
7
Galéria

Jeden z najrýchlejších Európanov stihol ešte pred lockdownom sústredenie vo Vysokých Tatrách.

Náročná túra

Práve počas tréningovej zaberačky si partia okolo Jána Volka odskočila na túru. Tá však nebola žiadnou prechádzkou, ale riadnou horskou túrou. „Začiatok sme mali na Štrbskom Plese, išli sme cez Popradské pleso až na Rysy, kde bol nádherný výhľad. Celý výstup až na štít nám trval do štyroch hodín, mali sme krásne počasie a hore už bolo aj dosť snehu,“ nechal sa počuť pre Nový čas 23-ročný Volko.

Pomoc, aká sa neodmieta

Volko sa tešil síce z malebného výhľadu, no pri ceste dolu mu až tak do smiechu nebolo. „Dodržiavali sme aj nariadené hygienické opatrenia, ale po ceste dolu nás na Chate pod Rysmi poprosili, či im neznesieme nejaké veci. Naložili mi na chrbát prázdny sud a pár iných vecí, takže bol som chvíľku aj horským nosičom,“ vysvetlil ešte zmenu disciplín Ján Volko pre portál čas.sk.

Aj na svojom Instagrame sa Volko pochválil sústredením, ktoré zakončil výstupom na tatranské končiare. „Rozlúčili sme sa s Tatrami a spoločnými tréningmi nádhernou túrou. Potešte sa s nami krásou,“ poukázal Volko na fotky z túry.

Odkaz v boji s pandémiou

„Verme spolu, že nám situácia opäť dovolí plnohodnotne žiť, pracovať a cestovať. Chod Našej športovej akadémie sa prerušil, ale verím, že naši mládežníci budú svedomito individuálne trénovať a ja budem virtuálne cvičiť s našimi najmenšími. Ostaňme všetci zdraví,“ zaželal si rodený Bratislavčan na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM