Lucia Lauková Správy

Starú Ľubovňu zasiahlo slabé zemetrasenie: Záchvevy cítili aj okolité obce

Rozruch v okolí Starej Ľubovne spôsobilo slabé zemetrasenie. Zem sa zachvela aj v okolitých obciach.

Ilustračný obrázok k článku Starú Ľubovňu zasiahlo slabé zemetrasenie: Záchvevy cítili aj okolité obce
Zdroj: TASR

K slabému zemetraseniu došlo v sobotu krátko po 14.00 h pri meste Stará Ľubovňa. „Lokálne magnitúdo bolo predbežne určené na 3,2. Zemetrasenie bolo pozorované aj obyvateľmi okolitých obcí,“ informoval o tom Ústav vied o Zemi Slovenskej akadémie vied (SAV) na webstránke www.seismology.sk.

Epicentrum malo byť v blízkosti obce Kamienka. Podľa ohlasov na sociálnych sieťach krátke záchvevy zaregistrovali ľudia aj v Starej Ľubovni a obciach Vyšné a Nižné Ružbachy, Litmanová, Nová Ľubovňa, Hniezdne, Forbasy, Lacková či Chmeľnica. Škody zatiaľ hlásené nie sú.

Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár pre TASR potvrdil, že v meste bolo cítiť na chvíľu mierne zachvenie. „Nebolo to nič výraznejšie, volal som aj na mestskú políciu, ale nemali nič hlásené,“ povedal.

Aj v Litmanovej podľa starostky Nataše Hlinkovej zaznamenali niektorí obyvatelia jemné otrasy. „Ja som nič necítila, ale dcéra vravela, že mala pocit, že sa nám jemne trasie dom. Pôvodne si myslela, že ide nejaký traktor na kopci nad nami, ale keď videla správy o zemetrasení, tak zistila, o čo išlo,“ povedala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM