Šport

Strongmeni bojovali v Tatranskej Lomnici: Tatranským silákom sa stal Peter Ovšonka

Tatranský podnik Humno si v uplynulú sobotu pre všetkých mocných mužov pripravil poriadny záťažový test ich sily.

Ilustračný obrázok k článku Strongmeni bojovali v Tatranskej Lomnici: Tatranským silákom sa stal Peter Ovšonka
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Po štvrtýkrát sa 15 borcov zo Slovenska, Čiech a Poľska popasovalo s ťažkými bremenami, ktoré pre nich pripravil slovenský reprezentant v strongmen súťažiach Peter Rekenei. „Pre chlapov sme pripravili náročné disciplíny, zdvíhanie 130 kg klády nad hlavu, prenesenie 280 kg bremena na vzdialenosť 15 metrov, prevracanie 350 kg pneumatiky, presenenie dvoch 140 kg kufrov na 15 metrov, prehadzovanie 130 kg kamennej gule cez prekážku a zdvíhanie osobného auta pomocou prípravku. Teší ma, že si do Tatier našli cestu špičkoví slovenskí športovci, ktorých doplnili moji hostia z Čiech a Poľska,“ povedal organizátor podujatia Rekenei, ktorému sa podarilo zabezpečiť účasť špičkových silákov.

Organizátor tipoval správne

Klobúk dole pred Marekom Tóthom, profesionálnym strongmenom, ktorý v sobotu v Tatranskej Lomnici absolvoval počas mesiaca august už siedmu silácku súťaž! O vstup medzi profesionálov bojoval na tatranskej amatérskej súťaži Jaroslav Daňo. Z Českej republiky pricestoval profesionálny strongman Jiří Tkadličík so svojím sparringpartnerom Martinom Súvom, ktorý bojuje o vstup k profíkom. Pred súťažou sme sa Petra Rekeneia spýtali na jeho tip na víťaza. Správne odhadol schopnosti silákov, keď povedal mená v poradí: 1. Ovšonka, 2. Kubovič, 3. Tkadličík. Nemýlil sa a so skromnosťou nespomenul seba, hoci bol jedným z adeptov na víťazstvo.

Peter Ovšonka zvíťazil druhýkrát

Víťazom podujatia sa stal slovenský reprezentant v silovom trojboji, rodák spod Tatier a minuloročný víťaz Peter Ovšonka. Druhé miesto obsadil organizátor a jeden zo zakladateľov slovenskej ligy strongmenov Peter Rekenei, tretie Maroš Kubovič a štvrtý skončil český reprezentant Jiří Tkadličík. Svoje vystúpenie po slávnostnom odovzdaní pohára za víťazstvo zhodnotil víťaz Peter Ovšonka takto: „Konkurencia je každým rokov vyššia a som rád, že sa mi znovu podarilo zvíťaziť. Vyhral som v dvoch disciplínach, v nosení kufrov a zdvíhaní auta. Potrebujem popracovať na ramenách, aby to bolo o rok ešte lepšie. Hoci nie som postavou kulturista, moja sila spočíva v „ťažkých“ tréningoch, čiže naložená váha na tréningu je na prvom mieste.“

Text: Slavo Petrus

Strongmeni bojovali v Tatranskej Lomnici: Tatranským silákom sa stal Peter Ovšon
30
Galéria
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM