Martin Sýkora Futbal

Šturma v Poprade skončil: Futbalistov dočasne povedie Dvorožňák

Popradskí futbalisti sa napriek zimného znovuzrodeniu nedokázali dostať do prvej šestky. Historické semifinále v Slovenskom pohári na predĺženie zmluvy nestačilo.

Ilustračný obrázok k článku Šturma v Poprade skončil: Futbalistov dočasne povedie Dvorožňák
Foto: Peter Handzuš

Šturma nesplnil očakávania

Oficiálna stránka popradského futbalového klubu FK Poprad informovala o odchode hlavného trénera mužstva dospelých. František Šturma pod Tatrami ako hlavný tréner skončil.

„V priebehu minulého týždňa sme spolu s trénerom analyzovali doterajšie zápasy nášho A-mužstva. Po vzájomnej výmene názorov som poprosil pána Šturmu, aby sme spoločne ukončili našu spoluprácu. Som rád, že pán František Šturma mojej prosbe vyhovel. Vážim si jeho postoj k celej situácii. Zároveň by som mu chcel poďakovať za prácu odvedenú v prospech klubu. Želám mu veľa úspechov v jeho ďalšej trénerskej kariére," uviedol na stránke prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Foto: Peter Handzuš

Cieľom je ukľudnenie klubovej atmosféry

František Šturma prevzal popradský futbalový tím v zimnej prestávke a v nelichotivej situácii od Pavla Mlynára. Po sľubnej zimnej príprave prišla remíza v Bardejove, ktorá znamenala, že sa Poprad nedostal do najlepšej šestky, zaručujúcej účasť v druhej lige aj budúci rok. Vo funkcii českého trénera neudržala ani historická semifinálová miestenka v slovenskom pohári, kde Poprad neprešiel cez Skalicu.

„My sa dnes chceme v kľude pripraviť na barážové stretnutie o zotrvanie v II. lige a postup nášho B-mužstva do IV. ligy. To sú aktuálne priority klubu. Po pohárovej prehre sa prehĺbilo v našom klube sklamanie, negatívna nálada, ktorá sa niesla klubom po nezvládnutom zápase v Bardejove. Toto moje rozhodnutie je motivované cieľom ukľudniť situáciu v klube, eliminovať tlak a depresívne nálady, ktoré sa u nás objavili. Verím našim hráčom, kádru a preto ich takto chceme reštartovať,“ vysvetlil Dvorčák.

Tréningovým procesom A mužstva boli dočasne poverení Mikuláš Dvorožňák, Martin Lipčák a Stanislav Koch.

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM