Monika Gécziová Kultúra

Súťaž amatérskych divadelníkov: Prípravy na Divadelnú Šuňavu sú v plnom prúde

Už len pár dní ostáva na podanie prihlášok na jedno z najobsadzovanejších amatérskych divadelných prehliadok na Slovensku. Divadelná Šuňava tento rok láka už po 27. krát.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž amatérskych divadelníkov: Prípravy na Divadelnú Šuňavu sú v plnom prúde
Zdroj: TASR

27. súťažné stretnutie amatérskych divadelníkov Divadelná Šuňava z okresov Poprad, Kežmarok a Levoča sa v tvorivom prostredí postupovej prehliadky uskutoční už 8. a 9. marca v Kultúrnom dome v Šuňave.

„Podtatranský región je bohato zásobený talentovanými režisérmi a amatérskymi hercami vo všetkých vekových kategóriách. Divadelná Šuňava už roky patrí k najobsadzova­nejším a najplnším súťažiam v oblasti amatérskeho divadelného umenia na Slovensku, čo sa počtu účastníkov aj súťažných hier týka,“ povedala Zuzana Barilová z Podtatranského osvetového strediska v Poprade, ktoré je hlavným organizátorom podujatia v spolupráci s obcou Šuňava.

Ako ďalej dodala, zárukou vysokej kvality súťaže a podtatranských divadelných súborov sú aj výsledky, umiestnenia a ceny, ktoré víťazné divadelné súbory zo Šuňavy získavajú na vyšších postupových prehliadkach, akými sú Krajská scénická žatva, FEDIM, Belopotockého Mikuláš, Zlatá Priadka, či napríklad Scénická žatva v Martine.

Súčasťou Divadelnej Šuňavy budú aj tento rok divadelné tvorivé dielne i semináre pre účastníkov súťaže. „Všetci amatéri, milovníci divadla i všetky divadelné zoskupenia detí i dospelých majú na tomto podujatí dvere vždy otvorené,“ pozvala na súťažnú prehliadku Barilová a dodala, že uzávierka prihlášok je 13. februára. Tie spolu s propozíciami nájdete na stránke www.osvetapoprad.sk.

foto: ilustračné

Vo fotogalérii si zaspomínajte na jeden z minulých ročníkov Divadelnej Šuňavy.

Divadelná Šuňava 2015
23
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM