Aktualizované Správy

FOTO a VIDEO z inštalácie pontónového mosta: Lopušná dolina má 6 mesiacov pokoj

Dočasný most do Lopušnej doliny zo Svitu, okres Poprad, ktorý nedávno strhla silná voda, nahradí nový.

Zdroj: TASR

V noci na utorok ho z Oravy priviezli pod Tatry a počas dňa ho dobrovoľní hasiči umiestnia cez potok Mlynica. V meste Svit však aj naďalej platí mimoriadna situácia, Lenka Faixová z Mestského úradu vo Svite potvrdila, že bude platiť, kým sa nepodarí vyriešiť problém s pôvodným mostom. Ten je v havarijnom stave a premávku po ňom dočasne sprevádzkovali, avšak len pre osobnú dopravu.

V súčasnosti sa uskutočňujú rokovania o riešení havarijného stavu pôvodného mosta, tiež rokovania so statikmi. Dal sa už vypracovať aj statický posudok, aby bolo jasné, ako sa bude pri opravách postupovať. Čo sa týka náhradného premostenia, priviezli ho v noci a ide o most, ktorý nám poskytli zo štátnych hmotných rezerv,“ uviedla Faixová s tým, že po ňom budú môcť prechádzať aj vozidlá záchranných zložiek a autobusová doprava.

Dočasný skladaný pontónový most budú môcť využívať maximálne šesť mesiacov, počas tohto obdobia musí dôjsť k oprave pôvodného mostného objektu.

Nové dočasné premostenie do Lopušnej doliny strhla prudko dvihnutá hladina potoka Mlynica pred takmer dvoma týždňami. Následne pôvodný most aspoň čiastočne sprejazdnili pre osobné autá.

Dočasný mostný objekt postavili na problémovom mieste ešte začiatkom decembra minulého roka po tom, ako na existujúcom mostnom objekte vyhlásili havarijný stav. Primátorka Svitu Dáša Vojsovičová v tejto súvislosti uviedla, že vyriešiť obnovu tohto mosta nie je jednoduché. Mesto je síce jeho vlastníkom a správcom, mostný objekt však ústi do komunikácie, ktorá plní účel v prospech objektov nachádzajúcich sa v doline a niekoľkých obyvateľov priľahlého katastrálneho územia obce Lučivná.

AKTUALIZOVANÉ: Ako v piatok (6.3.) dopoludnia informovala krajská polícia, most na Lopušnú dolinu je už prejazdný.

Pozrite si na to FOTKÁCH: Takto umiestňovali pontónový most v Lopušnej doline
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM