Martin Sýkora Hokej

Tatranský pohár patrí Popradu históriou aj výsledkom: Kamzíci zvládli finále

Druhý najstarší hokejový turnaj pozná svojho aktuálneho víťaza. Po zvládnutom finále proti znojemským orlom sa ním stal domáci HK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár patrí Popradu históriou aj výsledkom: Kamzíci zvládli finále
43
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Popradčania sa už pred turnajom netajili hladom po zisku pohára. Po víťazstve, ktoré sa nerodilo ľahko, ho nakoniec podtatranskí kamzíci vybojovali. „Znojmo hralo aktívne. Bolo ťažké sa presadiť. Vedeli sme, že súper musí otvoriť hru, čo sme využili,“ hodnotil finále Patrik Svitana, veľká opora HK Poprad. Zvláštnu príchuť mal zisk pohára pre Daniela Brejčáka, pre ktorého to bola malá odmena za roky dobre odvedenej práce v prospech popradského hokeja. „Tatranský pohár som vyhral prvý krát odkedy som v Poprade, čo už je pekných pár rokov. Teším sa a myslím si, že je to vyústenie našej prípravy na ľade,“ vysvetlil obranca.

Foto: Peter Handzuš

HK Poprad – HC Orli Znojmo 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly a asistencie: 38. Kozák (Mlynarovič), 41. Mlynarovič (Svitana, Koyš), 55. Bondra (Zagrapan, Abdul), 57. Takáč (Svitana, Mlynarovič) – 47. McPherson (Stehlík, Lattner)

HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Fabian ©, Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Brejčák (A) – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Bondra, Zagrapan, Abdul – Paločko, Heizer, Takáč – Hrehorčák, Paukovček, Václav
HC Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček

Rozhodovali: Orolin, Korba – Šoltés, Stanzel
Najlepší hráči zápasu: Dávid Bondra (HK Poprad), Jan Lattner (HC Orli Znojmo)

O 5. miesto:
HC Vítkovice Ridera – HC Košice 1:2 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 34. Kucsera – 50. Haščák, rozh. nájazd: Kafka

O 3. miesto:
DVTK Miškovec – Rapaces de Gap 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 11. Gallet, 24. Gallet, 60. Jekimovs

Zdroj: Dnes24.sk

Tatranský pohár je poslednou previerkou pred ostrým začiatkom ligovej súťaže už dlhé roky. Na výkone kamzíkov bolo cítiť, že program vrcholiacej prípravy bol nadupaný. Vo finále však HK Poprad nakoniec predsa uspel. „Bolo to také ubojované. My sme hrali tento týždeň už štvrtý zápas. Nemohli sme sa nejako dostať do tempa, chlapci už toho mali dosť. Už im ide do krvi systém, ktorým chceme hrať a ostatné si nechám pre seba,“ dodal s úsmevom Roman Stantien. Jeho zverenci potvrdili stúpajúcu výkonnosť ako v bráne, tak aj v obrane i útoku. Špeciálnu príchuť mal čerstvo skončený turnaj pre Patrika Svitanu.

„Veľmi som si prial vyhrať pohár, keďže to bol 71. ročník. Verím, že takto budeme ďalej pokračovať a pozitívne sa naladíme na sezónu,“ vysvetlil útočník s číslom 71.

Poprad sa pripravuje na ligu, kde nechce robiť ani fackovacieho panáka, ani plávať v pokojných vodách stredu tabuľky. „Stúpli sme na sile a určite sa nebudeme chcieť pohybovať na šiestej priečke. Verím, že máme na viac,“ naznačil Brejčák. K pohode sa pred začiatkom slovenskej najvyššej hokejovej súťaže popradským hokejistom zisk cenného pohára určite hodí.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM