Hokej

Tatranský pohár Popradu príliš nevyšiel: Hokejisti obsadili posledné 4. miesto

Hokejisti českého tímu Rytíři Kladno vyhrali v nedeľnom zápase o 3. miesto na 75. ročníku Tatranského pohára nad domácim HK Poprad 4:2.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár Popradu príliš nevyšiel: Hokejisti obsadili posledné 4. miesto
Zdroj: Facebook.com/tatranskypohar

Hokejisti českého tímu Rytíři Kladno vyhrali v nedeľnom zápase o 3. miesto na 75. ročníku Tatranského pohára nad domácim HK Poprad 4:2. „Kamzíci“ začali v stretnutí lepšie a v 6. minúte sa presadil Markus Soberg po teči pred hosťujúcim brankárom Adamom Brízgalom.

Nórsky útočník je predsezónna posila Popradu. Na konci prvej tretiny hosťujúci Kristaps Sotnieks vyrovnal na 1:1. V 25. minúte Poprad opäť viedol, keď sa Adrián Valigura presadil po zlej rozohrávke Brízgalu.

Kladno však dokázalo otočiť duel. Najprv presne zakončil Miroslav Indrák a v 49. minúte využil presilovú hru Adam Kubík. Na konečných 4:2 pre hostí uzavrel strelou do prázdnej bránky Matyáš Filip.

O 3. miesto:

HK Poprad – Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

  • Góly: 6. Soberg, 25. Valigura – 19. Sotnieks, 35. Indrák, 49. Kubík, 60. Filip
  • 857 divákov

Hlasy po zápase:

Dávid Skokan, útočník Popradu: „Jasné, každý chce vyhrať. Na jednej strane hráme v oslabenej zostave, na druhej boli to náročné zápasy. Zápas predtým nás stáli výsledok individuálne chyby, už to bolo viac o hlave. Mali sme málo času na oddych a sme v príprave. Skončili sme na 4. mieste, no ideme ďalej.“

Tomáš Plekanec, útočník Kladna: „Síce je to príprava, no chceli sme vyhrať. Nepodarili sa nám však koncovky tretín proti Banskej Bystrici, urobili sme tam pár chýb, a preto sme nepostúpili do finále. Tento týždeň v Poprade bol pre nás dobrý a dúfam, že z toho budem ťažiť v príprave a na začiatku extraligovej sezóny.“

Viac správ z Popradu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM