Kultúra

To najlepšie zo slovenskej filmovej tvorby: Popradčanov čaká filmový maratón

Fanúšikovia slovenského filmu si už tento víkend prídu na svoje. V piatok spoznáme filmy, ktoré získajú národnú cenu Slnko v sieti a v sobotu si na víťazné filmy môžeme zájsť do kina.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie zo slovenskej filmovej tvorby: Popradčanov čaká filmový maratón
Zdroj: TASR

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) predstavila nominácie už v 9. ročníku národnej ceny Slnko v sieti, ktorá je prehliadkou toho najlepšieho zo slovenskej filmovej tvorby.

„Tento rok sa o ocenenie uchádzalo celkovo 30 prihlásených hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. Držitelia cien Slnko v sieti budú vyhlásení na slávnostnom galavečeri v piatok (5.5.), ktorý v priamom prenose odvysiela verejnoprávna televízia,“ uviedla Šarlota Gogolová s tým, že počas večera bude odovzdaná aj cena Slnko v sieti za Výnimočný prínos slovenskej kinematografii a Divácka cena Slnko v sieti, o ktorej v online hlasovaní rozhodovala verejnosť.

Tí, ktorí ešte nemali možnosť pozrieť si filmy ocenené v kategórii Najlepší hraný film, Najlepší dokumentárny film a Najlepší animovaný film alebo by si ich radi pozreli znovu, budú mať príležitosť počas Maratónu víťazných filmov, ktorý bude prebiehať už v sobotu 6. apríla v sieti kín Cinemax, čiže aj v tom popradskom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM