Pavol Hrabovský Rôzne

Urobte si plány na najbližšie dni: Podujatia v Poprade, o ktorých je dobré vedieť

Ešte neviete, ako strávite tento nový týždeň? Nasledujúci redakčný výber naj podujatí v Poprade môže byť pre vás užitočnou pomôckou...

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na najbližšie dni: Podujatia v Poprade, o ktorých je dobré vedieť
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Parazit – Projekt 100

23. septembra 2019 o 19:00 hod., Kino Tatran

Filmový klub v Poprade vás pozýva na film, na réžií ktorého sa podieľal kórejský filmár Joon Ho Bong. Čierna komédia predstaví štvorčlennú rodinu Kimovcov, ktorí žijú v chudobe, no svojou prefíkanosťou sa infiltrujú do bohatej domácnosti biznismena Parka. Film je označovaný ako najzábavnejší na festivale v Cannes od čias Pulp Fiction.

Cestovateľské kino – Černobyľ

24. septembra 2019 o 19:00 hod., Kino Tatran

Jeden z tragických míľnikov novodobej histórie, ktorý pred viac ako tridsiatimi rokmi vyvolával hrôzu na celom svete. Príďte si vypočuť svedectvo Martina Dubeňa, ktorý navštívil túto oblasť už mnohokrát. Prináša nielen zážitky a fotky, ale vysvetľuje mýty a fakty kolujúce o černobyľskej elektrárni, vyľudnenej zóne a polorozpadnutej Pripiati.

Alan Ayckbourn: Predstavím ťa oteckovi

24. septembra 2019 o 19:00 hod., Dom Kultúry

Čo všetko sa môže stať, ak váš nastávajúci túži spoznať vašich rodičov? Pravdepodobne nič zvláštne, ale čo keď otecko nie je vaším oteckom? Zápletka z pera Sira Alana Ayckbourna sa nesie v znamení vynikajúcich výkonov Kamily Magálovej, Jozefa Vajdu, Juraja Baču a Márie Bartalos v alternácii s Janou Kovalčíkovou.

Ensemble Ricercata – Cinema

26. septembra 2019 o 17:00 hod., Tatranská galéria

Súbor Ensemble Ricercata sa venuje interpretácií komornej hudby, so zameraním na skladateľov 19. a 20. storočia, a v kombinácií so súčasnou hudbou. Na ich komornom koncerte, programe s názvom Cinema, odznejú diela Erica Satieho a Clauda Debussyho. Vstup na podujatie je dobrovoľný.

SUPRA Majstrovstvá Slovenska v skateboardingu

28. septembra 2019 o 10:00 hod., Popradský skatepark

Už túto sobotu prichádza do Popradu vyvrcholenie slovenského pohára v skateboardingu. Čaká na vás udalosť plná bláznivých a odvážnych trikov, ale aj dobrej nálady a odhodlania jednotlivcov, ktorí túžia byť tí najlepší.

Porshe Boy

28. septembra 2019 o 21:00 hod., Rock Fabric

Tohtoročný objav Porshe Boy, prináša opäť nový pohľad na slovenský rap. Podporovaný mnohými zvučnými menami slovenskej scény si postupne buduje meno. Tešiť sa môžete na všetky obľúbené skladby a poriadnu atmosféru už túto sobotu.

Mairee

28. septembra 2019 o 21:00 hod., Surprise

DJ a producent Mairee prináša svoju jedinečnú audiovizuálnu show späť do Popradu. Vlastná produkcia a vypredané haly, to všetko dokazuje, že Mairee je zárukou umeleckej kvality. Nehovoriac o tom, že ho verejne podporili celosvetovo známe mená ako: Martin Garrix, Tiesto či Fedde Le Grand.

Po Dračích Stopách

29. septembra 2019 o 10:00 hod., Dom Kultúry

Traja kamaráti, pretekajúci sa na dračích lodiach, prežívajú rôzne dobrodružstvá. Enrique zo Španielska, Astrid zo Švédska a detektív Karol zo Slovenska odhaľujú nevídané veci, o ktorých ľudstvo ani len netušilo. Inscenácia pre deti, plná divadelnej interakcie, pestrofarebnej tematiky s poučným charakterom robia z tohto divadelného predstavenia zážitok pre malých aj veľkých.

HK Poprad – HC 07 WPC Koliba Detva

29. septembra 2019 o 17:00 hod., Zimný štadión mesta Poprad

Popradčania sa predstavia na domácom ľade, kde proti nim nastúpi celok z Detvy. Príďte aj vy podporiť domácich hokejistov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery zo slávnostného sprístupnenia štôlne svätá Helena na Kvetnici.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

OBRAZOM: V Kvetnici slávnostne sprístupnili štôlňu svätá Helena
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM