Monika Vengrínová Rôzne

Už ste ho videli? Poprad má nové špeciálne logo. Dominuje mu číslovka, FOTO vnútri

Spojenie Popradu s Veľkou a Spišskou Sobotou je významným historickým medzníkom v novodobých dejinách mesta. Okrem viacerých podujatí samospráva pripravila i špeciálne logo vytvorené spojením erbov všetkých mestských častí. Pozrite si, ako vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Už ste ho videli? Poprad má nové špeciálne logo. Dominuje mu číslovka, FOTO vnútri
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Spojenie Popradu, Spišskej Soboty a Veľkej do jedného mestského celku s názvom Poprad sa uskutočnilo 1.1.1946. Pred­chádzalo tomu rozhodnutie Zboru povereníkov zo 6.septembra 1945. Už 23. októbra toho roku sa potom v popradskej Redute zišli členovia troch národných výborov a približne štyristo občanov z Popradu, Veľkej a Spišskej Soboty, aby slávnostne zvolili spoločný mestský národný výbor – MNV. V roku 1960 následne pribudli Stráže a v roku 1974 Matejovce, čím sa Poprad dostal do desiatky najväčších slovenských miest.

Pri príležitosti 70.výročia si samospráva pripravila pre Popradčanov hneď niekoľko podujatí. Všetky budú komunikované so špeciálne pre túto príležitosť pripraveným logom a sloganom „70 rokov v spoločnom meste“.

„Samotnému grafickému návrhu dominuje číslovka 70, pričom nula je spracovaná tak, že v jej strede je erb mesta Poprad a obklopujú ho erby jednotlivých častí, ktoré mesto tvoria,“ vysvetlil hovorca popradskej samosprávy Marián Galajda.

Ako dodal, alternatívny návrh pre menšie tlačoviny, na ktorých nebude možné zabezpečiť dostatočné rozlíšenie, využíva erb mesta Poprad, ktorý obklopujú farebné plochy symbolizujúce jednotlivé časti mesta. Súčasťou grafického návrhu je tiež nápis Poprad 1946 – 2016.

Logo vytvorené pri príležitosti 70. výročia spojenia Popradu a mestských častí
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM