Dominika Pacigová Rôzne Správy

V popradskom útulku bolo rušno: Večer otvorených dverí prilákal mnoho návštevníkov

Mestský útulok pre túlavé a odchytené psy v Poprade bol v piatok otvorený aj vo večerných hodinách. Konal sa už druhý ročník podujatia Večer otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku V popradskom útulku bolo rušno: Večer otvorených dverí prilákal mnoho návštevníkov
10
Galéria
Foto: Dominika Pacigová

Návštevníci útulku mali opäť výnimočnú príležitosť zoznámiť sa so psíkmi a potešiť ich minimálne prechádzkou. Počasie nesklamalo a nechýbali ani zaujímavé súťaže, odmeny a fotografovanie sa so psíkmi.

Vysoká návštevnosť

Minulý rok prišlo na Večer otvorených dverí okolo 300 návštevníkov. „Akcia sa osvedčila, rozhodli sme sa ju opäť zorganizovať. Prišli aj takí návštevníci, ktorí do útulku nechodia. Potom sa však vracajú, niekedy si aj psíka adoptujú alebo zoberú do dočasnej opatery,“ povedal vedúci útulku Peter Greňa.

Jedinečnú príležitosť navštíviť útulok vo večerných hodinách využili mnohí. „Pre pravidelných návštevníkov je to milá chvíľa, ktorú strávia so psíkmi. Tí, ktorí prišli prvýkrát, mali možnosť dozvedieť sa o útulku, ale i zoznámiť sa so psíkmi, ktorí tu našli druhý domov,“ skonštatoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Spoznávali psov i útulok

Organizátori pripravili bohatý sprievodný program a zaujímavé aktivity. „Pripravili sme vedomostné súťaže, aby mal každý možnosť spoznať útulok a jeho obyvateľov. S najmenšími návštevníkmi sme sa hrali s fotografiami psíkov v útulku a predmetmi, ktoré patria k starostlivosti o psíka. Išlo o aktivity zábavné, ale i edukatívne,“ uviedol Galajda.

Návštevníci strávili pekný deň v kruhu najbližších a potešili aj štvornohých miláčikov. „Na tejto akcii sme prvýkrát. Psíkom sme priniesli granule a vyvenčili ich. Verím, že sme im urobili radosť,“ prezradila Ivana Rybková. „Dostalo sa mi do uší, že sa v popoludňajších hodinách koná podujatie v útulku. Mám tu vnúčatá, ktoré majú veľmi radi zvieratká. Vyvenčili sme psíkov a myslím si, že spokojnosť je na oboch stranách,“ pridal sa Ján Peleš.

Takéto akcie prilákajú do útulku mnoho milovníkov psov. V priebehu roka je návštevnosť menlivá. „Počas školského roka navštevuje útulok menej ľudí, chodia najmä v popoludňajších hodinách. Počas letných prázdnin tu zavíta omnoho viac návštevníkov, čo nás nesmierne teší,“ uzavrel Greňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM