Šport

V Štrbe sa bude športovať vo veľkom: Deň detí tu oslávia pohybom so známymi športovcami

Ak sú vaše ratolesti akčné a svoj deň by rady oslávili športom, najlepšiu príležitosť na to budú mať v Štrbe. Chýbať tu nebudú olympionici a známe športové osobnosti a pripravený je tiež zaujímavý športový program.

Ilustračný obrázok k článku V Štrbe sa bude športovať vo veľkom: Deň detí tu oslávia pohybom so známymi športovcami
Zdroj: ŠK Štrba

V nedeľu 2. júna sa na Športovom štadióne Športový klub (ŠK) Štrba uskutoční už 34. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov, ktorý je už tradične súčasťou Dňa detí a športu. Podujatie je zaradené do kalendára bežeckých podujatí Tatry v pohybe a celosvetovej kampane MOVE Week.

Podujatia sa pravidelne zúčastňujú olympionici a známe športové osobnosti. „Tí o 8:30 vybehnú ako prví na približne 1000 metrov dlhú trať okolo futbalového ihriska. Po nich prevezmú štafetový kolík bežci, ktorí sa počas dopoludnia bezplatne prihlásia pri štarte. Odmenou za odbehnutie štafety bude účastnícky list s fotografiami zúčastnených športovcov a drobný reklamný predmet s logom podujatia,“ sľubujú organizátori podujatia z ŠK Štrba s tým, že odmenené budú aj všetky zúčastnené rodiny. Účasť je bezplatná a pretekári sa registrujú pred odbehnutím štafety. Minulý rok ju odbehlo 335 športovcov a 62 rodín.

„Tento rok účasť prisľúbili hokejista HK Poprad Arne Kroták, jeden z najúspešnejších extraligových hokejistov. Ďalej extraligoví basketbalisti BK ISKRA SVIT mladý Marek Ivan reprezentant SR do 18 rokov a skúsený Stanislav Baldovský, ktorý reprezentoval SR v kategórii dospelých. Reprezentanti SR v nohejbale Igor a Marek Hulín, viacnásobní držitelia medailí z MS a ME, víťazi Svetového pohára, niekoľko násobní majstri SR a Slovenského pohára,“ lákajú na známe športové mená organizátori a dodávajú, že Igor a Marek zahrajú aj exhibičný set na tenisovom kurte.

Prvý úsek štafety odbehne aj bronzový medailista z OH vo Vancouveri v biatlone rodák zo Štrby a jej občan Pavol Hurajt. Podujatie sa uskutoční aj s účasťou domácich olympionikov z Olympijského klubu Vysoké Tatry, pričom predpoludním sa uskutoční aj autogramiáda a počas celého podujatia budú môcť návštevníci počúvať diskusie a zážitky z najvýznamnejších slovenských a svetových súťaží.

Žiaci budú súťažiť aj vo futbalovom turnaji s okolitými základnými školami a detskými domovmi, ktoré sú pravidelnými účastníkmi podujatia už od roku 2010. Program spestria súťaže pre deti a k dispozícii budú aj rôzne atrakcie. "Inštruktorky ŠK Štrba a Slovenskej asociácie Nordic Walking oboznámia účastníkov s technikou severskej chôdze “Nordic Walking”. Flexi&Fit štúdio zdravého pohybu poinformuje záujemcov o cvikoch pilates a členky klubu JUMPING SVIT si pripravia cvičenia na trampolínkach pre deti aj dospelých. Hasiči zo Štrby predstavia ich techniku,“ uzatvárajú organizátori.

foto: ilustračné

Deň detí môžu vaše ratoslesti osláviť aj športom so známymi športovcami
3
Galéria
Zdroj: ŠK Štrba
Zdroj: ŠK Štrba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM