Rôzne

V Ždiari – Strednici opäť spúšťajú prevádzku, stále sa lyžuje aj vo Vysokých Tatrách

Napriek tomu, že v lyžiarskom stredisku Ždiar – Strednica už zimnú sezónu ukončili, cez víkend tu opäť spustia prevádzku. Môže za to nový sneh. Výborné podmienky hlásia aj zo stredísk na Štrbskom Plese či v Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku V Ždiari – Strednici opäť spúšťajú prevádzku, stále sa lyžuje aj vo Vysokých Tatrách
Zdroj: pixabay.com

Lyžiari ešte lyže odkladať nemusia. Už tento víkend si môžu užiť jarnú lyžovačku a to hneď vo viacerých strediskách v našom okolí. „Napadlo nám približne 15 centimetrov nového snehu, tak sme nevedeli, čo s ním. Rozhodli sme sa preto upraviť zjazdovky, keďže na víkend hlásia pekné počasie,“ uviedol vedúci strediska Marián Bekeš s tým, že lyžovať sa bude dať znova na štyroch svahoch.

Dodal, že aktuálne je na zjazdovkách v Ždiari približne 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. V stredisku veria, že lyžiari si ešte budú chcieť užiť posledné oblúky na svahoch.

Minulý víkend uzatvorili sezónu aj v neďalekej Bachledovej doline v stredisku Ski and Sun Bachledka a na rozdiel od susedov už neplánujú svahy sprevádzkovať opäť. Lanovka ku Chodníku korunami stromov však naďalej premáva, a to od 9. hodiny, vždy v polhodinových intervaloch. Letná sezóna sa v tomto stredisku začne pred Veľkou nocou 18. apríla.

So zimou sa, naopak, neplánujú najbližšie dni rozlúčiť vo Vysokých Tatrách. Obchodno-marketingový manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský uviedol, že na Štrbskom Plese napadlo za posledné dni do 20 centimetrov snehu, v Lomnickom sedle v Tatranskej Lomnici dokonca od 20 do 40 centimetrov nového snehu. „V prevádzke sú všetky zjazdovky aj lanovky, nelyžuje sa len na Bukovej hore v Tatranskej Lomnici. Nič tak nebráni lyžiarom, aby si užili pravú jarnú lyžovačku,“ upozornil. Vo Vysokých Tatrách veria, že by mohli v prípade priaznivých poveternostných podmienok zimnú sezónu potiahnuť minimálne do Veľkej noci.

S lyžiarskou sezónou sa už pod Tatrami rozlúčili aj v menších strediskách, a to v Lučivnej, v Lopošnej doline, ale aj na svahu v Spišskom Bystrom, či v Liptovskej Tepličke.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM