Simona Ivančáková Správy

Vianočný jarmok v Poprade vypukne už čochvíľa, vyberte si kam skočíte: Lákadlá, ktoré škoda nezažiť!

Už tento piatok sa začína akcia, na ktorú mnoho Popradčanov čaká takmer celý rok. Námestie bude plné stánkov s rôznymi výrobkami a všade bude rozvoniavať chutné jedlo. Prinášame vám prehľad, čo by ste si na Tradičnom vianočnom jarmoku nemali nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný jarmok v Poprade vypukne už čochvíľa, vyberte si kam skočíte: Lákadlá, ktoré škoda nezažiť!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Pre veľký záujem začne XIII. Tradičný vianočný jarmok už v piatok 11. decembra a potrvá do nedele 13. decembra,“ uviedol čas konania jarmoku komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Tradičný vianočný jarmok ľudovo–umeleckej výroby je spojený s pečením tradičných oplátok a výrobou modrotlačových vianočných pozdravov. Ani tento rok nebude chýbať pravá dedinská zabíjačka. Tá bude na námestí prebiehať v sobotu. Okrem toho môžete počas všetkých troch dní stretnúť na námestí aj rozprávkové bytosti, ktoré sa budú pohybovať na choduliach.

„V prvý deň jarmoku odštartuje súťaž popradských ZŠ o najkrajší vianočný stromček. Zdobenie stromčekov sa uskutoční priamo na Námestí sv. Egídia pod dozorom pedagogického pracovníka. Hlasovať sa bude na sociálnych sieťach a na webovom sídle mesta Poprad,“ povedal Galajda.

V bohatom sprievodnom kultúrnom programe vystúpia Starmania, FS Liptov z Ružomberka, DFS Maguráčik, speváčka Jadranka, Martin Jakubec či Traky. Pre tých najmladších sa v Kine Tatran odohrajú tradičné rozprávky. V sobotu sa o 10:00 hodine predstaví divadelná rozprávka Janko Hraško a v nedeľu v rovnakom čase sa deti môžu tešiť na Zimnú rozprávku v podaní divadla Actores z Rožňavy.

Čítajte tiež:

Vianočný darček pre Popradčanov: Užite si na vlastné oči milé prekvapenie, ktoré pripravilo mesto!

V Poprade už vyrástla novinka tejto zimy: Užite si dosýta Adventné mestečko

Kam si skočiť v Poprade tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM