Monika Gécziová Šport

Volejbal na snehu a v kopačkách: Na Štrbskom Plese budú majstrovstvá Slovenska

Štrbské Pleso bude po druhýkrát hostiť volejbalistov z celého Slovenska, ktorí si tu zmerajú sily v novom športe – snežnom volejbale. Titul majstra tu bude so svojim partnerom obhajovať aj moderátor Martin Šmahel.

Ilustračný obrázok k článku Volejbal na snehu a v kopačkách: Na Štrbskom Plese budú majstrovstvá Slovenska
Zdroj: TASR

Nový šport, ktorý si po celom svete získava viac a viac fanúšikov zavíta aj tento rok do atraktívneho prostredia na Štrbské Pleso. Druhé majstrovstvá Slovenskej republiky v Snow Volleyballe spestrí aj zaujímavý program.

„Volejbal na snehu sa hrá s podobnými pravidlami ako plážový volejbal, akurát s kopačkami na nohách a usiluje sa o to, aby sa zaradil do harmonogramu zimných olympijských hier,“ uvádzajú organizátori akcie s tým, že oproti minulému roku sa zmenil súťažný formát, kedy namiesto dvojíc proti sebe nastúpia trojice.

Turnaj bude rozdelený do dvoch dní, pričom v sobotu 2. marca budú hrať základné skupiny a v nedeľu 3. marca prídu na rad finálové zápasy. Prvenstvo a titul majstrov Slovenska budú obhajovať známy moderátor a bývalý volejbalista Martin Šmahel s parťákom Michalom Kollárom a v ženskej kategórii Lenka Vandáková s Alicou Bertovou. Diváci sa môžu tešiť na šou na snehu, DJ i roztlieskavačky Angels Cheerleaders.

Harmonogram turnaja:

Sobota, 2. marca

  • slávnostný ceremoniál
  • skupinová fáza
  • Snow afterpárty

Nedeľa, 3. marca

  • semifinále
  • finále
  • vyhodnotenie víťazov

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM