Peter Handzuš Krimi

Voľne pobiehajúci pes opäť zabíjal. Policajti už prijali trestné oznámenie

Miesto toho, aby sa poľovníci pod Tatrami tešili z nových jarných prírastkov, musia riešiť úhyn srny, ktorú zrejme zadrhol pes.

Ilustračný obrázok k článku Voľne pobiehajúci pes opäť zabíjal. Policajti už prijali trestné oznámenie
Zdroj: TASR

V pondelok večer nahlásili zamestanci, ktorí vykonávajú strážnu službu v priestoroch vojenských skladov v Kvetnici, úhyn srnčej zveri. Za smrťou srny je zrejme voľne pohybujúci sa pes. “Srna bola jednoznačne zadrhnutá nejakou zverou. Pravdepodobne psom, lebo vlk alebo rys by ju tam cez deň asi veľmi ťažko lovil,” povedal pre Poprad24 Peter Stas, vedúci správy lesov Spišská Teplica spoločnosti PRO POPULO Poprad.

Petra Stasa k uhynutému zvieraťu privolala strážna služba skladov. O tom, čí pes to mohol byť, ale vedúci správy lesov Spišská Teplica nevie. “Šiel som pre kadáver, ale vtedy tam už nebol nik. Ani pes, ani osoba, ktorá tam bola so psom,” dodal Stas, ktorý ešte v ten istý deň vypovedal aj na obvodnom policajnom oddelení.

Hospodár poľovníckeho združenia Dubina – Poprad Ladislav Palguta ozrejmil, že srna bola strhnutá s najväčšou pravdepodobnosťou v ich revíri, ale potom zviera skončilo na druhej strane cesty, ktorá patrí susednému revíru. “Bolo to na hranici so susedným združením a susedia prišli skôr, tak to riešili oni. Pes srnu zadrhol u nás, ale potom ju pretiahol do druhého revíru,” konštatoval Ladislav Palguta.

Vo veci strhnutia srny bolo prijaté trestné oznámenie na OO PZ Poprad. V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Gabriela Gabošová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riadiťeľstva PZ v Prešove pre Poprad24 uviedla: “V súčasnej dobe vykonávame potrebné procesné úkony za účelom zistenia skutkového stavu veci. Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu v tomto štádiu trestného konania ďalšie informácie nebudeme poskytovať.”

Podobný prípad riešili popradskí policajti aj v decembri minulého roka, keď podľa poľovníkov strhli v blízkosti cyklistického chodníka srnu dva psi, ktorých vlastníkom je popradský viceprimátor Ondrej Kavka.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM